Skip to main content

Vliegen beheersen

De kamervlieg kent iedereen wel als de gewone huisvlieg. Als ze rond je eten vliegen vinden de meeste mensen ze smerig en irritant.Irritant is eigenlijk nog de minst vervelende eigenschap van deze vliegen, want smerig zijn ze zeker!   Ze kunnen diverse ziektes overbrengen; salmonella, cholera, typhus, tbc en nog veel meer.   Een vlieg […]
Alex Mars; de eigenaar van Mega-Des

Heeft u zelf last van plaagdieren en heeft u zo snel mogelijk een oplossing nodig? Aarzel dan niet, en neem vandaag nog contact met ons op. Wij helpen snel, doeltreffend en discreet. Service door héél Nederland.

De kamervlieg kent iedereen wel als de gewone huisvlieg.
Als ze rond je eten vliegen vinden de meeste mensen ze smerig en irritant.
Irritant is eigenlijk nog de minst vervelende eigenschap van deze vliegen, want smerig zijn ze zeker!  
Ze kunnen diverse ziektes overbrengen; salmonella, cholera, typhus, tbc en nog veel meer.   Een vlieg draagt meer dan 1 miljoen ziekteverwekkende bacterien per poot met zich mee!

Vliegen zijn overbrengers van ziektes

Omdat vliegen vaak hun eitjes in rottend materiaal leggen (voornamelijk uitwerpselen) zal de kans op besmetting toenemen.   Niet alleen de vlieg die eitjes legt, kan terug vliegen naar uw bord, maar ook de vliegen die uit de poppen komen zijn al direct besmet met ziekteverwekkende bacterien.

Vliegen landen op uw bord, nemen voedsel op en braken het daarna weer uit zodat ze het makkelijker kunnen opzuigen.
Middels dit proces, kunnen ze heel eenvoudig ziektes overbrengen op u, uw voedsel of alle andere materialen die daar (in)direct mee in contact komen.
Een goed beheersplan tegen vliegen is voor iedere horeca gelegenheid een kwestie van veilig voedsel verwerken voor uw gasten en bescherming van uw goede naam!

een kamervlieg zorgt in de zomer voor veel overlast

Tips en Tricks om vliegen te voorkomen

 • Zorg dat vliegen geen bron hebben om zich te ontwikkelen, zoek de bron zoals: composthopen, vuilnisbakken, dode dieren, of uitwerpselen van (huis)dieren en elimineer dit.
 • Schaf horren aan voor deuren en ramen die open kunnen en zie er streng op toe dat deze ook gesloten worden als ze niet in gebruik zijn. Een goed “deurbeleid” scheelt u al 70% minder vliegen.
 • Een goede binnen hygiene is ook van belang.  Aan één simpele koffiekring op tafel heeft een vlieg al een heerlijk feestmaal. Ruim daarom snel en efficient af en maak de oppervlakten regelmatig schoon met een schone vochtige doek.
 • Reinig meerdere malen per dag de WC en andere wasgelegenheden en let op uw afvalstroom.
  Laat geen vuilniszakken, afvalbakken en vaat onnodig lang staan. Wanneer het snel wordt afgevoerd en afgewassen, is er geen reden voor een vlieg om zich lang op te houden in uw etablissement.
 • Plaats wat plantjes in de vensterbank of bij ramen / deuren. Met name rozemarijn, mint en basilicum zijn plantjes waar vliegen niet graag in de nabijheid vertoeven. Vooral Lavendel werkt prima!
  Bovendien zijn dit stuk voor stuk planten die makkelijk zijn te houden en bovendien ook nog eens een smakelijke toevoeging zijn aan uw gerechten.
 • Vliegen hebben een voorkeur voor licht, Wanneer u dus aan tafel gaat, zou u de lichten kunnen dimmen of een romantisch etentje kunnen creeeren bij kaarslicht, zou houdt u de vliegen iets meer weg van uw bord.
 • Omdat vliegen een voorkeur hebben voor licht, is het aanschaffen van een vliegenlamp ook een goede hulp in het beheersen van vliegenoverlast.
  De vliegenlampen, die speciaal zijn ontworpen om vliegende insecten weg te vangen, werken met een UV spectrum waardoor (met name) vliegen worden aangetrokken en weggevangen.

tekst gaat verder na foto
vliegen bestrijden

Ik wil een vliegenlamp aanschaffen

Wanneer u voornemens bent om een vliegenlamp aan te schaffen, houdt er dan rekening mee in welke situatie u zit. Wanneer u met voedingsmiddelen werkt, kunt u beter een vliegenlamp met lijmplaat aanschaffen omdat de NVWA dit voorschrijft.

In andere situaties kunt u ook volstaan met een elektrocutie model.
Kortom, voor advies of informatie over vliegenlampen kunt u ook contact met ons opnemen zodat u de meest geschikte vliegenlamp kunt aanschaffen voor de juiste situatie.

Ik heb een vliegenplaag!

Heeft u overlast of hinder van vliegen of andere plaagdieren?
Twijfel niet en neem contact met ons op!   Wij gaan graag het gesprek met u aan om een geschikte oplossing te vinden voor uw vliegenplaag!

Neem vrijblijvend contact met ons op via telefoon, mail of middels ons contactformulier.
mega-des logo

Telefoon: 0320-286900
Email: info@megades.nl


Geplaatst op: 9 augustus 2022