Skip to main content

Wanneer heeft u een professionele ongediertebestrijder nodig?

Als huiseigenaar of gebouwenbeheerder, weet u als geen ander dat er klusjes zijn die u makkelijk zelf kunt doen (een muurtje verven) en dat er klusjes zijn waar u beter een professional voor kunt inhuren (installeren en repareren van elektrische bedrading bijv.) Ditzelfde geldt voor ongediertebestrijding. Sommige dingen kunt u makkelijk zelf doen, voor ongedierte […]
Alex Mars; de eigenaar van Mega-Des

Heeft u zelf last van plaagdieren en heeft u zo snel mogelijk een oplossing nodig? Aarzel dan niet, en neem vandaag nog contact met ons op. Wij helpen snel, doeltreffend en discreet. Service door héél Nederland.

Als huiseigenaar of gebouwenbeheerder, weet u als geen ander dat er klusjes zijn die u makkelijk zelf kunt doen (een muurtje verven) en dat er klusjes zijn waar u beter een professional voor kunt inhuren (installeren en repareren van elektrische bedrading bijv.) Ditzelfde geldt voor ongediertebestrijding. Sommige dingen kunt u makkelijk zelf doen, voor ongedierte kunt u beter een professionele ongediertebestrijder inschakelen zodat u weet dat de klus veilig en verantwoord wordt uitgevoerd. Maar welke acties kunt u zelf doen en voor welke acties kunt u beter een ongediertebestrijder bellen?

Wespen bestrijden

In veel gevallen hangt dat af van het soort ongedierte waar u last van heeft, waar ze verblijven en in welke mate de overlast is. Bijvoorbeeld: een wesp in uw tuin valt nog te overzien, die kunt u vaak zelf wegvangen met een wespenval of doodslaan met een vliegenmepper. Echter, als er een compleet wespennest in uw tuin zit, heeft u plotseling een totaal andere situatie waarbij er ook nog gevaar is voor uw gezondheid. Dan kunt u toch beter een professional inschakelen voor wespenbestrijding.

Mieren bestrijden

Meestal lost u een mierenprobleem zelf op met wat mierenlokdoosjes en zorgt u dat er in huis geen zoetigheid blijft liggen. Maar wat te doen wanneer de overlast maar niet overgaat? Het is dan verstandig een professional te bellen en een determinatie te laten uitvoeren. In veel gevallen gaat het dan om tropische mieren of om glanzende houtmieren  Hiervoor is speciale kennis nodig van het insect en de bestrijdingsactie om een 100%  resultaat te bereiken.

plaagdierbeheersing tegen muizen

Muizen bestrijden

Met muizen kunt u vaak het gaatje vinden waar de muizen binnen komen en deze afdichten met staalwol. Die enkele muis die dan nog aanwezig is, vangt u makkelijk weg met een aantal muizenklemmen. Maar wanneer het om meerdere muizen gaat en de muizen in de kastjes zitten en van de voorraad eten, is het een behoorlijke besmetting en is het raadzaam een professional in te huren voor uw muizenprobleem.

Stekende en bijtende insecten bestrijden

Ieder jaar veroorzaken stekende of bijtende insecten dat er een half miljoen mensen eindigen op de eerste hulp. Deze insecten zijn gezondheidsrisico en daarom zou ik u adviseren om altijd een professional in te schakelen. Zij weten voor welk insect ze een bepaalde tactiek moeten gebruiken en hebben kennis over de leefwijze van dit insect. Vaak beperken deze insecten of mijten zich niet tot één kamer of gebouw.  Een goede inventarisatie is dan noodzakelijk om het gewenste resultaat te bereiken.

ingezoomde bedwantsen op textiel

Bedwantsen bestrijden

Bedwantsen zijn een uitstekend voorbeeld van een stekend insect waar u echt een professional voor nodig heeft. Naast het gezondheidsrisico dat u loopt, heeft u de professional nodig voor het juiste stappenplan als u een goed resultaat wilt bereiken.
De middelen die u als particulier kunt kopen zijn niet effectief genoeg en het heeft tot gevolg dat u onnodig meubilair weggooit of vernietigd.  Vervolgens geeft u ook nog kapitalen uit aan bestrijdingsmiddelen zonder dat het probleem is opgelost.
Bovendien is de kans groot dat u één van de schuilplekken overslaat en u niet verlost wordt van uw plaag. Een vrouwelijke bedwants legt 5 eitjes per dag daardoor kan de besmetting weer snel uitgroeien tot een ware plaag.

Bedwantsen verschuilen zich in stopcontacten, achter behang, in gordijn(rails), in het bed ombouw en vele andere moeilijk bereikbare plaatsen. Een echte professional weet waar hij zoeken moet om de bestrijding met succes uit te voeren. Om een bedwantsenbestrijding succesvol uit te voeren, moeten alle stadia van de bedwants gedood worden; ei, nimf en volwassen exemplaren. Om dit te bereiken worden er verschillende methodes toegepast om deze cyclus te doorbreken.
Allereerst kunnen we aanwezige bedwantsen, nimfen en eitjes bestrijden middels stoom. Zie hieronder een video.

Met een stoomapparaat tegen bedwantsen worden de bedwantsen, nimfen en eitjes als het ware gekookt en sterven ter plekke. Vervolgens wordt er naderhand nog een chemische behandeling uitgevoerd voor het geval er ergens toch nog een bedwants uit een eitje komt dat niet behandeld is met het stoomapparaat.

Veelal wordt er na 3 weken een herhalingsbehandeling uitgevoerd om er zeker van te zijn dat alle stadia gedood zijn.

Terugkerende overlast van ongedierte

Het maakt niet uit van welk ongedierte u last heeft, als de plaag iedere keer terugkomt, wordt het tijd dat u een professionele ongediertebestrijder inschakelt.
Een terugkerend ongedierteprobleem kan verwijzen naar een aantal oorzaken;

  • U heeft geen goede bestrijding uitgevoerd
  • U heeft geen preventieve maatregelen getroffen
  • U heeft niet het juiste middel gebruikt voor het doelsoort plaagdier

Als zelf ongedierte bestrijden niet lukt..

Wat voor ongedierte het ook is, een professionele ongediertebestrijder weet de oorzaak te vinden en uw ongedierteprobleem op te lossen. Hij/zij is ook getraind om met zo min mogelijk bestrijdingsmiddel een zo maximaal mogelijk resultaat te bereiken.
Bij geringe overlast van ongedierte kunt u vaak zelf nog wel het probleem tackelen, echter, als de plaag uitgroeit of steeds blijft terugkeren, is het toch noodzakelijk om een professionele ongediertebestrijder in te huren. Ook wanneer u last heeft van ongedierte, maar niet kan bepalen waar u precies last van heeft, is het raadzaam om een professional in te huren. Zij kunnen vaak aan de “sporen” zien om welk plaagdier het gaat en preventiemaatregelen treffen voordat het probleem is uitgegroeid tot een ware plaag.

Bent u op zoek naar een professionele ongediertebestrijder die uw probleem adequaat oplost? Twijfel niet en neem contact met ons op! Wij gaan graag het gesprek met u aan om een geschikte oplossing te vinden voor uw ongedierteprobleem!

Neem vrijblijvend contact met ons op via telefoon, mail of middels ons contactformulier.
mega-des logo


Telefoon: 0320-286900
Email: info@megades.nl


Geplaatst op: 4 februari 2019