Skip to main content

Bedwantsen bestrijden met stoom!

Mega-Des verricht al zijn werkzaamheden in het kader van IPM ( Integrated Pest Management). IPM wil kortweg zeggen dat er bij elke melding van plaagdieren een gedegen onderzoek plaatsvindt naar de oorzaak. Welk plaagdier betreft het? Waar komen ze voor? Hoe is de verspreiding? Uitgangspunt is om in principe de leefomgeving, in en rond gebouwen, […]
Alex Mars; de eigenaar van Mega-Des

Heeft u zelf last van plaagdieren en heeft u zo snel mogelijk een oplossing nodig? Aarzel dan niet, en neem vandaag nog contact met ons op. Wij helpen snel, doeltreffend en discreet. Service door héél Nederland.

Mega-Des verricht al zijn werkzaamheden in het kader van IPM ( Integrated Pest Management). IPM wil kortweg zeggen dat er bij elke melding van plaagdieren een gedegen onderzoek plaatsvindt naar de oorzaak.

  • Welk plaagdier betreft het?
  • Waar komen ze voor?
  • Hoe is de verspreiding?

Uitgangspunt is om in principe de leefomgeving, in en rond gebouwen, van het plaagdier dusdanig te beïnvloeden dat er geen overlevingskansen zijn.
Hierdoor wordt veelal voorkomen dat er gebruik moet worden gemaakt van bestrijdingsmiddelen welke schadelijk zijn voor het milieu en onnodig dierenleed kunnen veroorzaken.
 

Hoe is de overlast van bedwantsen ontstaan?

Tot in de jaren zestig werd er veel overlast in woningen ervaren van de bedwants ( toen ook wel wandluis genoemd).
Met behulp van giftige bestrijdingsmiddelen o.a. DDT, werd deze overlast grotendeels teruggedrongen. De laatste jaren echter, heeft de bedwants in met name Europa en de Verenigde Staten, een flinke opmars gemaakt. Een zeer lastig insect dat via bagage of aangetaste materialen mee in huis wordt genomen. Zij kunnen zich in allerlei naden en kieren verschuilen en doen dat met name in en rondom plaatsen waar wordt geslapen. Bedwantsen hebben elke 7 dagen bloed nodig en mensen (soms ook dieren) worden dan ’s-nachts gestoken en zitten onder (forse) bulten.
 

Bedwantsen verdelgen met stoom!

Door het indertijd grootschalig gebruik van DDT, werken de huidige bestrijdingsmiddelen steeds minder, de huidige middelen zijn veelal afgeleid van DDT waardoor resistentie is ontstaan. Mega-Des heeft in een alternatieve bestrijding geïnvesteerd, de zogenaamde hittebehandeling. Nadat er een onderzoek heeft plaatsgevonden naar de verspreiding van bedwantsen in een gebouw, worden alle geselecteerde ruimtes behandeld met een stoomapparaat. Het betreft dan alle bedden, beddengoed, kastjes, schilderijen, gordijnen, plinten, etc.
 

Tekst gaat verder na deze instructie video
Dit  is een innovatieve methode om op effectieve, permanente en natuurlijke wijze een bedwantsen probleem op te lossen. De droge stoom, op conventionele wijze gegenereerd in de boiler van het stoomapparaat  wordt verder verhit tot 180 graden in het handvat. Met deze behandeling kunnen in één keer de eitjes, larven, alsmede een hoog percentage volwassen exemplaren worden geëlimineerd. Door de hitte stollen de eiwitten in de diverse stadia, het grote voordeel van deze methode is dat er geen bestrijdingsmiddelen aan te pas komen en de behandeling zeer effectief is.
Dode bedwantsen na stoombehandeling

Wilt u ook bedwantsen effectief bestrijden?

Heeft u overlast of hinder van bedwantsen of andere plaagdieren?
Twijfel niet en neem contact met ons op! Wij gaan graag het gesprek met u aan om een geschikte oplossing te vinden voor uw Bedwantsenprobleem!

Neem vrijblijvend contact met ons op via telefoon, mail of middels ons contactformulier.
mega-des logo

 

Telefoon: 0320-286900
Email: info@megades.nl


Geplaatst op: 9 mei 2018