Skip to main content

Vogelwering in bulkstations

Vogelwering tegen duiven, kauwtjes of mussen in bulkstations of laadstations is een ingewikkeld proces. Vangen of afschieten mag niet omdat ze beschermd zijn en de conservatieve weringstechnieken zijn in een bulk- of Silostation niet uitvoerbaar…..Mega-Des heeft een uniek systeem dat de juiste oplossing biedt voor locaties met o.a. bewegende delen.
Alex Mars; de eigenaar van Mega-Des

Heeft u zelf last van plaagdieren en heeft u zo snel mogelijk een oplossing nodig? Aarzel dan niet, en neem vandaag nog contact met ons op. Wij helpen snel, doeltreffend en discreet. Service door héél Nederland.

Duiven, Kauwtjes of mussen, vogelwering in bulkstations of laadstations is een ingewikkeld proces. Vangen of afschieten mag niet omdat ze beschermd zijn en de conservatieve weringstechnieken zijn in een bulk- of Silostation niet uitvoerbaar.

Duiven in bulkstations

Wanneer u overlast ondervindt van duiven in bulkstations, silostations of andere vulstations, dan wordt er vaak meteen gekeken naar pennen of netten. Echter geven deze twee weringstechnieken niet altijd het gewenste resultaat. Wanneer duiven al nestelen, worden de nesten vaak verder gebouwd boven op de pennen, waardoor de oplossing in veel gevallen ervoor zorgt dat de overlast alleen verergert.

Kauwtjes in bulkstations

Kauwtjes zijn ontzettend slimme vogels! Ze communiceren met elkaar over hetgeen ze geleerd hebben. Dat geven ze door aan de volgende generaties.

Trucjes, vallen en andere afleidingsmanoeuvres worden snel aangeleerd en iedere volgende poging met die technieken zal daarna mislukken.

Pennen worden losgetrokken en netten kapot gepikt of er worden kleine openingen gemaakt aan de zijkanten zodat ze alsnog op hun geliefde nestelplek kunnen komen. Lasers worden door kauwtjes genegeerd, ze vinden die kleurtjes alleen maar leuk!

Kauw

Auditerende instantie geven een major op vervuiling veroorzaakt door vogels

Of het nu gaat om nestelmateriaal van kauwtjes, ontlasting van duiven of mussen, iedere overlast van welke vogelsoort dan ook geeft een major op uw voedselveiligheidskeurmerk.

Als er in uw bulkstation hinder ontstaat van vogels kan uw eindproduct besmet worden met veren, poep en nestelmateriaal. Deze uitwerpselen, veren en ander materiaal, kunnen virussen, bacteriën en parasieten bevatten die vervolgens samen met uw product worden afgeleverd bij uw klant.

Dit kan een recall tot gevolg hebben of zelfs het (tijdelijk) stilleggen van uw gehele bedrijfsvoering.

Vogelwering in bulkstations of vulstations!

Vogelwering in bulkstations, of silo, laadruimte, of vulstation is één van de grootste uitdagingen voor een vogelwering-expert. Het plaatsen van pennen verplaatst het probleem waardoor leuningen en trappen vaak worden bevuild en medewerkers niet meer gezond en prettig kunnen werken.

Het plaatsen van pennen op trappen en trapleuningen biedt vaak geen oplossing omdat er dan niet veilig gewerkt kan worden. (Veelal is er een veiligheidsprotocol die eist dat een medewerker minimaal 1 hand aan de leuning moet hebben bij het naar boven of naar beneden gaan van de trap.)

Netten voor vogelwering in silo of vulstation.

Een andere oplossing die vaak wordt aangedragen bij vogelwering in bulkstation, is het plaatsen van netten. Maar door de bewegende delen in de bulkruimte is dit vaak een ingewikkeld proces. Door de bewegende delen kunnen netten niet altijd aansluitend geplaatst worden waardoor duiven of andere vogels toch nog tussen de netten door vliegen en boven op de netten gaan nestelen met vervuiling en nog meer overlast tot gevolg.

Een aanvullende oplossing is het aanbrengen van ritsen in de nettenconstructie.
Dit vergt veel discipline van medewerkers die consequent de netten moeten los- en dichtritsen. Tijdens pauzes en andere werkonderbrekingen gaat het hier vaak fout……. Bovendien worden de risten vaak kapotgetrokken door werkdruk of omdat de silomedewerkers geen ervaring hebben met risten in vogelnetten.

Duif nestelend op pennen
Pennen maken het probleem vaak alleen maar erger

Wat werkt dan wel als vogelwering in bulkstations?

Vogelwering in bulkstations die definitief en duurzaam werkt

In de loop der jaren zijn er diverse methoden ontwikkeld om vogels te weren. Denk daarbij aan het plaatsen van pinnen en het monteren van netten.
Methodes die in veel situaties werken, maar ook hun nadelen hebben en die als bijkomstigheid hebben dat het aangezicht er vaak niet fraaier op wordt. Ook vergen deze methodes regelmatig onderhoud. En dan hebben we het nog niet eens over de methodes die nagenoeg niet werken.

Met het Flock Off systeem zijn al uw problemen met vogels definitief verleden tijd!!

Flock Off beïnvloedt direct de fysiologie van vogels. Door het navigatiesysteem van de vogels te verstoren, bereikt Flock Off altijd het gewenste resultaat en dat maakt Flock Off uniek!

Flock Off is diervriendelijk, en duurzaam. En het enige wat je ervan ziet is dat er geen vogels in de buurt zijn.

Heeft u overlast of hinder van vogels of andere plaagdieren in bulkstations?

Twijfel niet en neem contact met ons op! Wij gaan graag het gesprek met u aan om een geschikte oplossing te vinden voor uw vogelprobleem!

Neem vrijblijvend contact met ons op via telefoon, mail of middels ons contactformulier.

mega-des logo

 

Telefoon: 0320-286900
Email: info@megades.nl

 


Geplaatst op: 17 januari 2023

Laatste nieuws

Ratten in de tuin

Ratten in de tuin

14 mei 2024

Rattengif

13 mei 2024

Zwarte ratten

13 mei 2024