Skip to main content

Dé vogelwering expert van NL! Definitief van uw vogeloverlast verlost!

Wij weten als geen ander dat de kennis over het gedrag van vogels een wezenlijk onderdeel is van vogelwering!   Onze concurrenten zeggen dat zij het kunstje ook kunnen, maar veel van hen zijn hiervoor in de leer geweest bij Alex Mars, directeur en eigenaar van Mega-Des Plaagdierbeheersing. Alex Mars is namelijk Docent “Duurzame beheersing […]
Alex Mars; de eigenaar van Mega-Des

Heeft u zelf last van plaagdieren en heeft u zo snel mogelijk een oplossing nodig? Aarzel dan niet, en neem vandaag nog contact met ons op. Wij helpen snel, doeltreffend en discreet. Service door héél Nederland.

Wij weten als geen ander dat de kennis over het gedrag van vogels een wezenlijk onderdeel is van vogelwering!   Onze concurrenten zeggen dat zij het kunstje ook kunnen, maar veel van hen zijn hiervoor in de leer geweest bij Alex Mars, directeur en eigenaar van Mega-Des Plaagdierbeheersing.
Alex Mars is namelijk Docent “Duurzame beheersing van vogeloverlast” bij het KAD in Wageningen.   Welke klant wil niet de directe kennis in huis halen afkomstig van de meester zelf?

Advies & begeleiding bij vogeloverlast

Onze medewerkers adviseren u graag op het gebied van vogeloverlast.
Onze ervaring strekt zich uit van gebouwen tot vliegvelden, offshore en monumentale panden en alles wat er tussen zit.

Duiven overlast

Duiven geven vaak in het stedelijk gebied overlast door vervuiling, stank en lawaai.
Deze overlast valt op veel manieren te bestrijden.   Het is daarom van belang om eerst te kijken waar de overlast uit bestaat; zitten de duiven daar alleen te rusten? Is het een fourageerplek of zijn ze al bezig met nestelen?   Afhankelijk van de overlast zullen de juiste vogelweringstechnieken gekozen moeten worden.

Lees hier een artikel over duivenoverlast

Overlast van kauwtjes

Kauwtjes zijn hele intelligente vogels, ze leren snel en kunnen goed communiceren met elkaar, waardoor de nazaten heel snel op de hoogte zijn van alle voordelen en nadelen.

Kauwtjes zijn inventief en probleemoplossend, ze zullen een bepaalde wering die is aangebracht niet zomaar accepteren.   Ze zijn soms weken bezig om een oplossing te vinden zodat ze alsnog door de barrière heen kunnen naar hun voormalige nestelplek.
…..En weet je…. vaak lukt het ze ook nog!

Lees hier een artikel over een weringstechniek tegen kauwtjes onder uw dak

Overlast van mussen

Huismussen staan op de rode lijst van bedreigde diersoorten.   U kunt dus niet zomaar nesten verwijderen en wering gaan plaatsen.   Veelal heeft u hier een ontheffing voor nodig en zult u alternatieve nestelgelegenheid moeten aanbieden door middel van kasten.
In de stad geven mussen vaak overlast op terrassen waar ze op en onder tafels lopen om eten te vinden, soms zelfs wanneer uw gasten nog aan tafel zitten.

In datzelfde stedelijke gebied hebben de mussen het vaak moeilijk door concurrentie van invasieve exoten.

Meeuwen overlast

Meeuwen veroorzaken vaak overlast op daken omdat ze daar gaan nestelen en agressief gedrag vertonen naar buurtbewoners.   Mega-Des heeft hier diverse oplossingen voor om de overlast te beperken of in zijn geheel te elimineren.

Tekst gaat verder na onderstaande video

Naast daken, worden gazons en parkeerplaatsen ook vaak bezet door meeuwen en hun jongen, met overlast tot gevolg.   In alle gevallen hebben de medewerkers van Mega-Des ervaring met deze situaties en kunnen wij diverse oplossingen hanteren om de overlast te verhelpen.

Overlast van scholeksters

Net zoals meeuwen trekken scholeksters steeds vaker naar daken toe omdat ze hier hun jongen kunnen grootbrengen zonder dat die worden opgegeten door steenmarters, katten, vossen en andere roofdieren.

Wanneer Scholeksters echt bijzonder veel overlast geven, kunnen wij vogelweringstechnieken toepassen die de vogels dwingen een andere nestelplek te zoeken.   Hiermee houdt u de vogels in stand, maar lost u wel uw vogeloverlast probleem op!

Welke methodes zijn er om vogels te weren?

Er zijn veel methodes om vogels te weren, de ene techniek werkt beter dan de andere en het gebruik van de juiste techniek is afhankelijk van de vogelsoort en de mate van overlast.

Bekijk hier verschillende weringtechnieken.

En dit is nog maar een kleine greep uit de vele soorten en maatregelen die wij kunnen toepassen.   Met de juiste weringsmaatregelen kunt u de vogeloverlast definitief tackelen!

Wij verlossen u definitief van uw vogeloverlast!

Heeft u overlast of hinder van vogels of andere plaagdieren?
Twijfel niet en neem contact met ons op!   Wij gaan graag het gesprek met u aan om een geschikte oplossing te vinden voor uw vogeloverlast!

Neem vrijblijvend contact met ons op via telefoon, mail of middels ons contactformulier.mega-des logo

Telefoon: 0320-286900
Email: info@megades.nl


Geplaatst op: 13 juli 2021

Laatste nieuws

Ratten in de tuin

Ratten in de tuin

14 mei 2024

Rattengif

13 mei 2024

Zwarte ratten

13 mei 2024