Skip to main content

Houd deze winter het ongedierte buiten

Plaagdierbeheersers in het hele land speculeren dat de rattenpopulaties nu groter zijn dan ooit.   Ratten zijn niet alleen hinderlijk, ze vormen een serieuze bedreiging voor ondernemers. En met de winter voor de deur is dit ongedierte op weg naar uw onderneming! Nu de lagere temperatuur zijn intrede doet en de winter is begonnen, neemt […]
Alex Mars; de eigenaar van Mega-Des

Heeft u zelf last van plaagdieren en heeft u zo snel mogelijk een oplossing nodig? Aarzel dan niet, en neem vandaag nog contact met ons op. Wij helpen snel, doeltreffend en discreet. Service door héél Nederland.

Plaagdierbeheersers in het hele land speculeren dat de rattenpopulaties nu groter zijn dan ooit.   Ratten zijn niet alleen hinderlijk, ze vormen een serieuze bedreiging voor ondernemers. En met de winter voor de deur is dit ongedierte op weg naar uw onderneming!

een bruine rat onderdeel van een rattenplaag

Nu de lagere temperatuur zijn intrede doet en de winter is begonnen, neemt het risico van plaagdieren binnen in uw gebouw toe!   Hoewel alle commerciële voorzieningen in deze periode een risico lopen op knaagdieren binnen, zijn bepaalde locaties meer gevoelig dan anderen.   Zoals bedrijven in landelijke gebieden of faciliteiten aan het water of vanwege de overvloed aan voedsel en onderdak.   Als gevolg hiervan kunnen knaagdieren uw faciliteit gemakkelijk en sneller bezetten wanneer u geen gedegen plaagdierbeheersplan heeft.

Knaagdieren , zoals muizen en ratten, staan erom bekend een enorme hoeveelheid ziektes en bacteriën bij zich te dragen.   Hun uitwerpselen kunnen bacteriën verspreiden, voedsel besmetten en zelfs allergische symptomen verergeren.
Ratten en muizen kunnen door gipsplaat, isolatie, hout en elektrische bedrading knagen, wat het risico op kortsluiting en brand vergroot.

Bovendien kunnen knaagdieren door de kleinste openingen binnen komen.
Muizen passen bijvoorbeeld door openingen zo klein als een potloodount en ratten passen door openingen ter grootte van een dubbeltje.

Preventieve maatregelen tegen ratten en muizen

De beste manier om een ratten of muizenplaag deze winter te voorkomen, is door voedselbronnen, water en andere items te verwijderen die knaagdieren voedsel en onderdak bieden.   De hulp van een professioneel plaagdierbeheerbedrijf wordt ten zeerste aanbevolen om ervoor te zorgen dat alle crisispunten in kaart worden gebracht en worden afgeschermd.

Maar het voorkomen van ongedierte is een team-inspanning. U bent dagelijks in uw onderneming aanwezig, uw personeel ziet ook veel meer dan dat wij kunnen tijdens onze reguliere bezoeken. daarom is het herkennen van potentiële problemen een belangrijk onderdeel van uw plaagdier preventie training.
Hiermee kunt u activiteiten van ongedierte in een vroeg stadium herkennen en schade minimaliseren zodat ernstiger wordt voorkomen.

een klein bouwkundig defect kan desastreuse gevolgen hebben.

Er zijn een aantal eenvoudige stappen die u kunt nemen om schade door ongedierte te minimaliseren

 • Identificeer eventuele huidige problemen met knaagdieren – uitwerpselen van muizen, kapotte bedrading, nesten en muuropeningen
 • Dicht eventuele openingen of gaten aan de buitenkant af – onthoud dat zelfs een gat ter grootte van een potloodpunt een uitnodiging is voor knaagdieren
 • Repareer of vervang beschadigde ventilatieroosters
 • Snoei bomen en struiken tot minimaal 1 meter van het dak
 • Ruim alle etenswaren op na gebruik – niet ’s nachts laten staan
 • Verwijder alle etenswaren van werkbladen, bureau’s of lades
 • Houd vuilnisbakken afgesloten en de gebieden eromheen schoon en vrij van afval

Voer een grondige inspectie aan uw gebouw uit en controleer de volgende gebieden op knaagdieren:

 • Het dak, inclusief spanten, gevels en dakranden
 • Rond ramen en deuren – kijk zeker onder deuren, drempels en vensterbanken.
 • De basis voor gaten, scheuren of gaten
 • doorvoeropeningen voor elektriciteit, kabel, sanitair, enz.
 • Ventilatieopeningen – met name grondniveau, zolder en kruipruimtes
 • Ten slotte, toiletten – ja, toiletten, want soms kunnen knaagdieren hier terechtkomen nadat ze door de sanitaire leidingen zijn gekomen….

Bescherm uw reputatie tegen ongedierte overlast

Er zijn verschillende redenen voor een toename van knaagdierpopulaties in commercieel onroerend goed.   Zodra het weer omslaat in kouder weer of strenge vorst, zullen knaagdieren iedere poging benutten om uw gebouw binnen te komen met reputatieschade tot gevolg.

een muizennest waarvoor bestrijding een must is

Ik wil hulp bij een plaagdierpreventieplan!

Om u zo goed mogelijk voor te bereiden op invasies van knaagdieren in de winter, kunt u contact opnemen met ons.

Heeft u overlast of hinder van knaagdieren of andere plaagdieren?
Twijfel niet en neem contact met ons op!   Wij gaan graag het gesprek met u aan om een geschikte oplossing te vinden voor uw ongedierteplaag!

Neem vrijblijvend contact met ons op via telefoon, mail of middels ons contactformulier.mega-des logo


Telefoon: 0320-286900
Email: info@megades.nl


Geplaatst op: 13 december 2022