Skip to main content

Een huis zonder mieren; zo regelt u dat!

De narcissen bloeien, de zon schijnt en de kinderen spelen buiten.Allemaal duidelijke kenmerken dat de lente is begonnen!   Met alle opwinding van een zonnige lentedag, kan het gemakkelijk zijn om geen rekening te houden met vervelende beestjes die ook het warme weer omarmen.   In het bijzonder; de mieren die nu nog buiten uw huis […]
Alex Mars; de eigenaar van Mega-Des

Heeft u zelf last van plaagdieren en heeft u zo snel mogelijk een oplossing nodig? Aarzel dan niet, en neem vandaag nog contact met ons op. Wij helpen snel, doeltreffend en discreet. Service door héél Nederland.

De narcissen bloeien, de zon schijnt en de kinderen spelen buiten.
Allemaal duidelijke kenmerken dat de lente is begonnen!   Met alle opwinding van een zonnige lentedag, kan het gemakkelijk zijn om geen rekening te houden met vervelende beestjes die ook het warme weer omarmen.   In het bijzonder; de mieren die nu nog buiten uw huis rijtjes maken tussen de tegels en vanuit daar op zoek gaan naar een lekkere lunch bij u thuis!

Tekst gaat verder na instructie video

Gevolgen van mierenoverlast

Sommige mierensoorten kunnen een reëel risico vormen voor de structurele integriteit van uw huis.   Niet alleen zullen glanzende houtmieren van uw huis hun thuis maken, ze zullen ook daadwerkelijk door het hout van uw huis knagen, wat enorme problemen kan veroorzaken. Dus, wat kunt u doen om ze te stoppen?

Zo komt u dit voorjaar af van mieren!

We hebben enkele tips die u kunnen helpen een mierenplaag in uw huis te voorkomen.
Als het te laat is voor preventie en u klaar bent om mieren te verwijderen, kunnen wij u helpen.   Onze Plaagdier Management Professionals kunnen u helpen bij het identificeren van de specifieke soorten mieren die uw huis teisteren en het implementeren van effectieve, betaalbare en humane oplossingen om mieren te bestrijden en weg te houden.

Mieren houden van etensresten

Net als bij een kleuterklas, hebben individuele mierensoorten smaakpapillen die sterk variëren.   Maar net als deze kleine peuters, kunt u er zeker van zijn dat alle soorten mieren genieten van een zoete lekkernij en erg gemotiveerd zijn om dit lekkernij te bemachtigen.
Daarom dient u in de warme maanden extra allert te zijn op gemorst product, zelfs als dit buiten plaatsvindt.

Anders nodigt u mieren uit in huis en moedigt u ze aan om de keuken te bezetten.
Bewaar voedsel ergens koel en droog in goed afgesloten bakken, tenzij u wilt dat mieren in uw voorraadkast gaan winkelen op zoek naar hun volgende maaltijd.

De kitspuit is uw beste wapen tegen mierenoverlast.”

Toegangspunten blokkeren voor mieren

Hoewel een gat misschien veel te klein lijkt om de moeite te nemen om af te sluiten, onthoud dan heel goed hoe klein mieren zijn.   Ze kunnen zelfs door de kleinste openingen glippen, zoals een scheur in een vensterbank of kleine openingen voor leidingen en draden.   Pak een kitpistool en ga aan het werk om uw huis af te sluiten, want als u de scheur kunt zien, is de kans groot dat een mier het kan gebruiken als een rode loper naar uw huis.   Zoek bij voorkeur de ingang op aan de buitenzijde van uw woning en sluit deze af, zodat de mieren geen kans hebben om een nest te bouwen in uw spouwmuur

Deze tip is de belangrijkste als u van mieren in huis af wilt en ze voorgoed buiten wilt houden.   Elk bedrijf dat u belt, heeft hetzelfde advies, dus u kunt net zo goed de voorzorgsmaatregel nemen en het eerst zelf doen. Dit bespaart u een hoop geld!

Mieren zijn tegenwoordig snel en veilig te bestrijden met een gel

Huisdieren trekken mieren aan..

We raden u natuurlijk nooit aan om van uw huisdieren af te komen, maar het is van cruciaal belang dat u hun rotzooi opruimt om een mierenplaag te voorkomen.
Uw huisdier en hun voedselresten kunnen de belangrijkste reden zijn waarom u mieren in huis hebt.   Als uw huisdier een rommelige eter is en voedselresten of kruimels achterlaat, zijn ze waarschijnlijk de beste vriend van een mierenkolonie.   De combinatie van water en voedselresten creëert het perfecte paradijs voor mieren!

Sla daarom diervoer op in plastic bakken of afsluitbare tonnen en ruim de voedselresten na de maaltijd direct op! Hiermee voorkomt u niet alleen een mieren invasie, maar hiermee voorkomt u ook een muizenplaag en ander ongedierte.

Tekst gaat verder na instructie video

Nog steeds hulp nodig bij een mierenplaag?

Heeft u overlast of hinder van mieren of andere plaagdieren?
Twijfel niet en neem contact met ons op!   Wij gaan graag het gesprek met u aan om een geschikte oplossing te vinden voor uw mierenplaag!

Neem vrijblijvend contact met ons op via telefoon, mail of middels ons contactformulier.mega-des logo


Telefoon: 0320-286900
Email: info@megades.nl


Geplaatst op: 19 april 2022

Laatste nieuws

Ratten in de tuin

Ratten in de tuin

14 mei 2024

Rattengif

13 mei 2024

Zwarte ratten

13 mei 2024