Skip to main content

Ongedierte in de afvalverwerking

In veel bedrijfsvoeringen bestaat de kans op een infectie van plaagdieren.Echter is dit bij de één iets meer dan bij de ander. Dit heeft niet alleen met hygiëne en schoonmaak te maken, maar ook met de producten die men verwerkt (invoer van producten met plaagdieren) en de bouwkundige staat van het gebouw waarin men deze […]
Alex Mars; de eigenaar van Mega-Des

Heeft u zelf last van plaagdieren en heeft u zo snel mogelijk een oplossing nodig? Aarzel dan niet, en neem vandaag nog contact met ons op. Wij helpen snel, doeltreffend en discreet. Service door héél Nederland.

In veel bedrijfsvoeringen bestaat de kans op een infectie van plaagdieren.
Echter is dit bij de één iets meer dan bij de ander. Dit heeft niet alleen met hygiëne en schoonmaak te maken, maar ook met de producten die men verwerkt (invoer van producten met plaagdieren) en de bouwkundige staat van het gebouw waarin men deze werkzaamheden uitvoert.

een rattennest onder een fundering
Ratten gaan onder een fundering door wanneer deze niet in goede staat is

Ongedierte bij bedrijven in de afvalrecycling

Met name in het afvalmanagement is het beheersen van plaagdieren een must!
Bij iedere aanvoer van (GFT) afval is de kans groot dat er ongedierte mee komt.
Niet alleen kunnen maden en vliegen zich ontwikkelen in het afval, Ratten, muizen en kakkerlakken worden veelvuldig binnen gebracht of van buitenaf gelokt.

Wat een afvalverwerker ook verwerkt – GFT afval, huishoudelijk afval, bedrijfsmatig afval, blikken en plastic, al deze producten kunnen ongedierte bevatten. “

Ongedierte in huishoudelijk en bedrijfsmatig afval

Of een afvalverwerker nu huishoudelijk afval verwerkt, of bedrijfsmatig, in alle gevallen is de kans op de invoer van plaagdieren groot! In GFT afval zitten vaak kakkerlakken die vervolgens het hele afvalverwerkingsbedrijf kunnen besmetten als er geen adequaat plaagdierbeheersplan is.

Naast kakkerlakken, ratten en muizen, kunnen zich in GFT vele andere soorten ongedierte ontwikkelen zoals diverse soorten vliegen: fruitvliegen, latrinevliegen, blauwe vleesvliegen en groene aasvliegen en ga zo maar door…..
Deze vliegen zijn vaak moeilijk te bestrijden omdat het afval een ideale voedingsbodem is voor de vliegen en hun eitjes.
Een vliegenlamp wil dan nog wel eens een oplossing bieden

Gemorst product op de grond dat zo snel mogelijk moet worden opgeruimd voordat plaagdieren hier op afkomen
Ruim gemorst product z.s.m. op!!

Invoercontrole en monitoring van ongedierte

Niet alleen insecten en knaagdieren profiteren van deze voedselbron, ook meeuwen, kraaien en mussen zien hun kans schoon als ze ongehinderd bij GFT afval kunnen komen. Bijvoorbeeld wanneer deuren open blijven staan of wanneer GFT afval tijdelijk op het terrein blijft liggen.

Meeuwen en kraaien scheuren met gemak zakken kapot en zorgen er zo voor dat het afval gaat zwerven over uw terrein. Vervolgens moet u weer iemand regelen om het terrein op te ruimen van zwerfafval.

Kortom; een met zorg opgesteld plaagdierbeheersplan voorkomt problemen met ongedierte in uw eindproduct, machines en kantoren. Helaas gebeurt het te vaak dat we pas geroepen worden wanneer de muizen of kakkerlakken al in de personeelskantine zitten. En dat brengt hoge kosten met zich mee.

Ongedierte voorkomen is beter en goedkoper dan bestrijden

Mocht u een ernstige plaag hebben van ratten of muizen, dan kunnen wij deze plaag binnen enkele nachten tot een minimum terugbrengen.

Sluit vervolgens een plaagdierbeheersplan af, zodat wij kunnen monitoren en de vinger aan de pols kunnen houden. Hiermee voorkomt u een plaag in de toekomst en hoge (bestrijdings)kosten.

Hulp nodig bij ongedierte in GFT afval?

Heeft u overlast of hinder van ongedierte in afval of overlast van andere plaagdieren?
Twijfel niet en neem contact met ons op! Wij gaan graag het gesprek met u aan om een geschikte oplossing te vinden voor uw ongedierteprobleem!

Neem vrijblijvend contact met ons op via telefoon, mail of middels ons contactformulier.
mega-des logo


Telefoon: 0320-286900
Email: info@megades.nl

&nbsp

Bezoekers van deze pagina bezochten ook:


Geplaatst op: 9 april 2020

Laatste nieuws

Ratten in de tuin

Ratten in de tuin

14 mei 2024

Rattengif

13 mei 2024

Zwarte ratten

13 mei 2024