Skip to main content

Plaagdieren in de voedingsmiddelen industrie

Ieder plaagdier in de voedselketen is er één teveel! Daarom is een snelle reactietijd en adequate actie van cruciaal belang. Voor onze klanten in de voedingsmiddelenindustrie is dit niks nieuws, zij hebben al kennis gemaakt met de deskundigheid van ons team en weten inmiddels dat Mega-Des voor elk plaagdier een gepaste oplossing heeft die naadloos in uw bedrijfsvoering past.
Alex Mars; de eigenaar van Mega-Des

Heeft u zelf last van plaagdieren en heeft u zo snel mogelijk een oplossing nodig? Aarzel dan niet, en neem vandaag nog contact met ons op. Wij helpen snel, doeltreffend en discreet. Service door héél Nederland.

Mega-Des Plaagdierbeheersing investeert veel in training, kennis en materialen.
Alle uitvoerders volgen de verplichte vakopleidingen en tussendoor worden extra in-company trainingen en toolbox meetings gehouden om iedereen op een hoog kennisniveau te houden.   Allemaal met de doelstelling om een “zero tolerance beleid”  tegen plaagdieren te creeren.
Met name in de voedingsmiddelenindustrie.

Immers, ieder plaagdier in de voedselketen is er één teveel!   Daarom is ook een snelle reactietijd en adequate actie van cruciaal belang.   Voor onze klanten in de voedingsmiddelenindustrie is dit niks nieuws, zij hebben al kennis gemaakt met de deskundigheid van ons team en weten inmiddels dat wij voor elk plaagdier een gepaste oplossing hebben die naadloos in uw bedrijfsvoering past.

Aantasting door Indische meelmot
Aantasting door Indische meelmot

Inzicht in het plaagdier probleem

Ieder bedrijf dat voedsel verwerkt, verpakt of  opslaat moet aan strenge eisen voldoen.
Niet alleen voor de NVWA, maar ook vaak vanwege andere kwaliteitskeurmerken zoals: HACCP, BRC, IFS, FSSC22000 of AIB.   In de voorschriften van deze keurmerken wordt beschreven hoe u gepaste actie kunt ondernemen tegen plaagdieren met betrekking tot preventie, monitoring en acute acties wanneer er overlast is.

Onze medewerkers zijn van deze eisen op de hoogte en kunnen u met raad en daad bij staan in deze problematiek.   Op die manier kunnen we problemen inzichtelijk maken en voorkomen.   Of het nu gaat om een acuut probleem of om periodieke controles, met onze landelijke dekking is een uitvoerder nooit ver weg.

Elke uitvoerder voorziet u van een uitgebreide digitale rapportage die u overal op elk gewenst ogenblik -via een beschermde omgeving- op het internet kunt opvragen.
Overzichtelijk gerubriceerd in adviezen, acties en trendanalyses.

wij beschikken ook over een entomologisch lab.
wij beschikken ook over een entomologisch lab.

Kennis van plaagdieren

Als men de leefwijze van het plaagdier weet, dan kan men veelal het probleem tackelen door het aanpassen van de leefomgeving van het plaagdier.   Dit kan met behulp van logistieke of hygiënische maatregelen, maar ook het aanpassen van de luchtvochtigheid en/of omgevingstemperatuur kan vaak een goede oplossing zijn.

Zo kan er, in veel gevallen, zonder gebruik van bestrijdingsmiddelen, een 100% resultaat bereikt worden.

graanklanders
graanklanders

Heeft u problemen met ongedierte in uw bedrijf?

Heeft u overlast of hinder van plaagdieren?   Twijfel niet en neem contact met ons op!
Wij gaan graag het gesprek met u aan om een geschikte oplossing te vinden voor uw ongedierteplaag!

Neem vrijblijvend contact met ons op via telefoon, mail of middels ons contactformulier.
mega-des logo

Telefoon: 0320-286900
Email: info@megades.nl


Geplaatst op: 6 oktober 2023

Laatste nieuws

Ratten in de tuin

Ratten in de tuin

14 mei 2024

Rattengif

13 mei 2024

Zwarte ratten

13 mei 2024