Skip to main content

Hoe houdt u een restaurant vrij van vliegen?

Vliegen zijn een altijd aanwezige bedreiging in de horeca en voedselverwerking. Als manager heeft u waarschijnlijk al ervaren hoe moeilijk het kan zijn om te voorkomen dat dit ongedierte de ervaring van uw gasten verstoort. Maar wist u dat vliegen ook schadelijke ziekteverwekkers kunnen verspreiden die de veiligheid van uw voedsel in gevaar brengen? Bovendien […]
Alex Mars; de eigenaar van Mega-Des

Heeft u zelf last van plaagdieren en heeft u zo snel mogelijk een oplossing nodig? Aarzel dan niet, en neem vandaag nog contact met ons op. Wij helpen snel, doeltreffend en discreet. Service door héél Nederland.


Vliegen zijn een altijd aanwezige bedreiging in de horeca en voedselverwerking.
Als manager heeft u waarschijnlijk al ervaren hoe moeilijk het kan zijn om te voorkomen dat dit ongedierte de ervaring van uw gasten verstoort.
Maar wist u dat vliegen ook schadelijke ziekteverwekkers kunnen verspreiden die de veiligheid van uw voedsel in gevaar brengen?
Bovendien kan een besmetting onvoorziene risico’s met zich meebrengen en belangrijke punten kosten bij uw volgende NVWA inspectie.

Zo weert u vliegen in uw restaurant

Daarom is het belangrijk om maatregelen te nemen om vliegen uit uw gebouw en uit de buurt van eten te houden, te beginnen met de grootste voedselbron van allemaal: de keuken.   Het beste wat u kunt doen om vliegen uit dit voedselbereidingsgebied te houden, is door een bewezen vliegenbeheersplan toe te passen dat bestaat uit monitoring-, sanitaire en uitsluitingstechnieken.

9 tips om vliegen te weren in horeca

 1. Inspecteer regelmatig potentiële locaties voor plaatsen die vliegen aantrekken, zoals vetafscheiders en vuilnisopslag buiten de keuken. dit zijn ontwikkelingsbronnen voor latrinevliegen
 2. Verwijder nat afval zo vaak mogelijk en maak vuilnisopslagruimtes regelmatig schoon. containers lekken soms, en opeenhopingen van vloeistoffen onder de containers kunnen interessante broedplaatsen voor vliegen creëren.
 3. Spoel lege blikjes en flessen om en zet ze ondersteboven in de kratten zodat ze goed leeg kunnen lopen. Als u dit niet doet worden ze een ontwikkelingsbron van fruitvliegjes.
 4. Controleer en reinig minimaal 1x per week de schrobputjes om motmuggen te voorkomen.
 5. Controleer zorgvuldig op vliegenlarven en poppen op en rondom afvalcontainers
  Vliegeneitjes zijn vaak moeilijk te zien, maar larven, poppen en volwassen vliegen kun je makkelijk zien.
 6. Vervang uw (oude) producten regelmatig om ervoor te zorgen dat deze vers blijven en lekkage uitblijft.
 7. Train medewerkers om keukendeuren gesloten te houden. Het trainen van uw medewerkers om keukendeuren te sluiten is vooral in het schemer belangrijk, omdat verlichting boven een deur vliegende insecten kunnen aantrekken. Elke deur die open blijft staan, is een welkome uitnodiging voor hongerige vliegen, spinnen en muggen.
 8. Omdat sommige soorten vliegen worden aangetrokken door vocht, moet u vloerafvoeren en afvoerleidingen inspecteren op eventuele lekkage. Scheuren, kieren en naden moet u afkitten. Dit kan helpen voorkomen dat vliegen daar gaan leven en zich ontwikkelen.
 9. Installeer vliegenlampen met lijmplaten om te controleren op vliegende insecten. Het type en het aantal vliegen dat in de vallen wordt gevangen, helpt u te bepalen waar ze vandaan komen en hoe u ze het best kunt stoppen.

Wanneer u bovenstaande tips opvolgt, heeft u een goede basis om de keuken van uw restaurant tegen vliegen te beschermen.

Een vliegenlamp met lijmplaat geeft u een goede indruk van de problematiek omtrent vliegende insecten

Een gedegen vliegenbeheersplan

Maar aangezien vliegen een altijd aanwezige bedreiging vormen, is het een goed idee om een ​​effectief vliegenbeheersplan te hebben om ervoor te zorgen dat u op de lange termijn gevrijwaard blijft van vliegen.

Raadpleeg één van onze Plaagdiermanagement professionals voor een gedegen advies en beheersplan op maat gemaakt voor uw restaurant.

Heeft u overlast of hinder van vliegen of andere insecten?
Twijfel niet en neem contact met ons op!   Wij gaan graag het gesprek met u aan om een geschikte oplossing te vinden voor uw vliegenplaag!

Neem vrijblijvend contact met ons op via telefoon, mail of middels ons contactformulier.mega-des logo

Telefoon: 0320-286900
Email: info@megades.nl


Geplaatst op: 15 maart 2022