Skip to main content

Spinnen verjagen; 12 effectieve tips!

De meeste spinnen zijn onschadelijk voor mensen, maar als u één van de vele mensen bent die hun huis niet graag deelt met achtbenige vrienden – maar geen toevlucht wil nemen tot het toebrengen van schade aan spinnen – volg dan onderstaande 12 tips om spinachtigen op afstand te houden met deze middelen. Waar en […]
Alex Mars; de eigenaar van Mega-Des

Heeft u zelf last van plaagdieren en heeft u zo snel mogelijk een oplossing nodig? Aarzel dan niet, en neem vandaag nog contact met ons op. Wij helpen snel, doeltreffend en discreet. Service door héél Nederland.


De meeste spinnen zijn onschadelijk voor mensen, maar als u één van de vele mensen bent die hun huis niet graag deelt met achtbenige vrienden – maar geen toevlucht wil nemen tot het toebrengen van schade aan spinnen – volg dan onderstaande 12 tips om spinachtigen op afstand te houden met deze middelen.

Waar en wanneer spinnen?

De kans is groot dat we in de herfst spinnen in onze huizen zien. De dagen worden korter, donkerder en kouder en dan begint de jaarlijkse migratie van spinnen vanuit onze tuinen naar onze huizen.

Terwijl de spinnen de dalende temperaturen ontvluchten en verder weg reizen op zoek naar een partner, is de herfst de tijd van het jaar waarin u waarschijnlijk een achtpotige bezoeker tegenkomt die door uw huis snelt.
Maar het is het hele jaar mogelijk dat u spinnen in huis aantreft.

Tips & Tricks om spinnen te weren!

1. Stofzuiger

Het beste middel om milieuvriendelijk de spinnen uit uw huis te verwijderen is toch wel de stofzuiger. Bij elk insect in uw woning is de stofzuiger uw beste vriend.
Spinnen zijn geen insecten, maar de stofzuiger werkt ook perfect tegen spinnen!!

2. Pepermuntolie

Sommige sterke geuren zijn geweldige insectenwerende middelen en gelukkig gebruiken velen van ons ze al als huisgeur. Pepermuntolie is een bijzonder populaire remedie, voeg gewoon 15 tot 20 druppels etherische olie toe aan een spuitfles gevuld met water en sproei door het huis. Door de olie die u regelmatig gebruikt, te verversen, kunt u ervoor zorgen dat de remedie effectief blijft.

3. Opruimen en schoonmaken

Spinnen zijn altijd op zoek naar rustige plekjes waar ze zich goed kunnen verstoppen en één van de beste manieren om dit te voorkomen is door uw huis netjes en opgeruimd te houden en regelmatig schoon te maken.   Kies voor plastic opslagcontainers in plaats van kartonnen dozen, want deze zijn moeilijker voor spinnen om in te kruipen.
Stofzuig regelmatig om uw huis te ontdoen van ongewenste webben.

4. Controleer regelmatig uw fruitschaal

Fruitvliegjes zijn een heerlijke snack voor spinnen, dus zorg ervoor dat u regelmatig uw fruitschaal controleert op oud fruit dat de ontwikkeling van fruitvliegjes zou kunnen veroorzaken.

5. Bescherm de buitenkant van uw huis

Zorg ervoor dat spinnen überhaupt niet in uw huis komen.
Plaats openhaardhout dan ook weg van uw gevel en voorkom beplanting tegen de muren. (klimop)   Ruim losse bladeren, gemaaid gras, vegetatie, compost of ander afval gelijk op.
Controleer deuropeningen en vensterbanken op scheuren waar spinnen doorheen kunnen kruipen en dicht deze af met kit.   Sluit stootvoegrooster af met bijenbekjes en schoorstenen met fijn gaas en plaats horren voor deuren en ramen die open kunnen.

6. Vogels

Rondom uw huis kunt u vogelhuisjes plaatsen voor koolmezen en pimpelmezen.
Deze vogels eten een significante hoeveelheid insecten per dag en ze vinden een spinnetje tussendoor een overheerlijke delicatesse.   Met vogels rondom uw woning houdt u op een natuurlijke manier uw woning vrij van spinnen en bevordert u de biodiversiteit in uw tuin of op uw balkon.

7. Citrus

Vliegende insecten, met name muggen, haten alle citrusgeuren, dus wrijf citrusschillen langs plinten, vensterbanken en boekenplanken.   Gebruik reinigingsmiddelen met citroengeur en meubelpoetsmiddel en verbrand citronella-kaarsen zowel binnen als buiten uw huis.  Omdat u op die manier de prooidieren weert uit uw woning, zal een spin geen overlevingskans hebben in uw woning.

8. Doe uw lichten uit of pas deze aan

Hoewel licht zelf geen spinnen aantrekt, trekt het wel de insecten aan waar spinnen van smullen, dus doe de buitenverlichting uit om te voorkomen dat spinnen in de buurt van het huis komen.   Voorkom dat binnenverlichting naar buiten schijnt door ondoorzichtige jaloezieën en tinten te gebruiken . Als u de lichten toch aan moet houden, gebruik dan gele natriumdamplampen, omdat deze minder snel (vliegende) insecten aantrekken.

9. Verplaats afvalcontainers

Spinnen worden aangetrokken door vliegen en vliegen worden aangetrokken door bakken, dus zorg ervoor dat uw vuilnisbakken niet te dicht bij het huis staan.
Ze moeten vooral uit de buurt van ramen en deuren worden gehouden.
Houd ook het deksel van de vuilnisbak altijd gesloten.

10. Overweeg een kat

Deze methode zal de spin ongetwijfeld schaden, aangezien katten deskundige jagers zijn.
Katten zijn niet geschikt voor elk huishouden, vanwege allergieën en levensstijl, maar als u een kattenmens bent, is een kat een uitstekend insectenwerend middel.

11. Dek etenswaren af

Over katten en alle andere huisdieren gesproken, het is belangrijk om hun voer afgedekt en verzegeld te houden, zodat het geen vliegen en insecten aantrekt die, als het goed is, op hun beurt weer spinnen aantrekken.   Dit geld natuurlijk ook voor uw eigen voedingsmiddelen, zet vaat direct in de vaatwasmachine en verwijder kringen op de tafel van gemorst drinken.   Verwijder ook lege flessen, blikjes en andere verpakking van suikerhoudende producten en deponeer die zo snel mogelijk in de daarvoor bestemde container(s).   Lege flessen en blikjes zijn ook een goede plek voor spinnen omdat deze producten diverse vliegende insecten aantrekken.

12. CleanWeb

Als al deze bovenstaande tips niet het gewenste resultaat geven, dan kunt u ook in onze webshop Cleanweb bestellen.   Cleanweb® is een krachtig reinigingsproduct dat o.a. wordt toegepast voor het reinigen van vrijwel alle type ondergronden tegen spinnen en insecten vervuiling.   Door de unieke zelfreinigende eigenschappen reinigt Cleanweb® objecten zoals: woningen, woonboten, opslagruimtes, kantoorpanden etc. tegen spinnen en insecten vervuiling zoals bijvoorbeeld spinnerag en andere insecten vervuiling.

Unieke 4-voudige werking van CLEANWEB®
  • Voorreinigen door het oplossen van hardnekkige vervuiling zoals insectenfecaliën, spinnen rag.
  • Afbreken van organische verontreiniging door de in het product aanwezige unieke zelfreinigende bestandsdelen.
  • Oxidatie van anorganische vervuiling zoals kalk en atmosferische vervuiling.
  • Schoonmaken en schoonhouden van objecten tegen hernieuwde verontreini­ging door spinnen en insecten.

Hulp bij spinnenbestrijding!

Wanneer u Cleanweb niet zelf kunt of wilt aanbrengen, kunt u contact met ons opnemen voor een vrijblijvende offerte.

Heeft u overlast of hinder van spinnen of andere plaagdieren?
Twijfel niet en neem contact met ons op!   Wij gaan graag het gesprek met u aan om een geschikte oplossing te vinden voor uw spinnenprobleem!

Neem vrijblijvend contact met ons op via telefoon, mail of middels ons contactformulier.mega-des logo

Telefoon: 0320-286900
Email: info@megades.nl

Bezoekers van deze website lazen ook: Spinnen bestrijden in huis, hoe doe ik dat?


Geplaatst op: 23 mei 2021

Laatste nieuws

Ratten in de tuin

Ratten in de tuin

14 mei 2024

Rattengif

13 mei 2024

Zwarte ratten

13 mei 2024