Skip to main content

Spinnen bestrijden in huis; zo doet u dat!

Spinnen kunnen u de griezels bezorgen, maar spinnen zijn eigenlijk gewoon meer hinderlijk dan een gevaar voor de gezondheid. In feite kan het handig zijn om een paar spinnen in huis te hebben, omdat ze helpen bij de bestrijding van: vlooien, muggen, oorwormen, zilvervisjes en vele andere insecten die in uw huis kunnen zitten. Spinnen […]
Alex Mars; de eigenaar van Mega-Des

Heeft u zelf last van plaagdieren en heeft u zo snel mogelijk een oplossing nodig? Aarzel dan niet, en neem vandaag nog contact met ons op. Wij helpen snel, doeltreffend en discreet. Service door héél Nederland.

Spinnen kunnen u de griezels bezorgen, maar spinnen zijn eigenlijk gewoon meer hinderlijk dan een gevaar voor de gezondheid. In feite kan het handig zijn om een paar spinnen in huis te hebben, omdat ze helpen bij de bestrijding van: vlooien, muggen, oorwormen, zilvervisjes en vele andere insecten die in uw huis kunnen zitten.

spinnen bestrijding door Mega-Des

Spinnen bestrijden; wel of niet doen?

Spinnen zijn ook buitengewoon gunstig voor ons ecosysteem, ze bestrijden insecten die onze gewassen aantasten en zo de oogst anders zouden vernietigen. Daarom is het niet aan te bevelen om spinnen te doden. Als het mogelijk is, vangt u de spin(nen) en laat ze buiten los.

Het hebben van één of twee spinnen in huis is geen probleem of reden tot bezorgdheid, maar wat gebeurt er als u regelmatig spinnen gaat spotten? Zodra spinnen uw huis beginnen over te nemen, is het tijd om een meer haalbare oplossing te overwegen die een Spinnenplaag kan voorkomen. 

Wat spinnen u echt vertellen

Spinnen kunnen ook worden gebruikt als waarschuwing dat je thuis een groter plaagprobleem hebt. Omdat spinnen zich voeden met andere insecten, heeft u waarschijnlijk al een plaagdierprobleem als u binnen een overvloed aan spinnen vindt. In dit geval heeft u de hulp nodig van één van onze bestrijdingstechnici om de zaak onder controle te krijgen.

Hoe komen spinnen binnen?

Spinnen zoeken eerst naar scheuren in uw muren, kozijnen en deurposten, evenals naar andere spleten en openingen in uw hele huis. Vervolgens gaan ze naar binnen op zoek naar voedsel (ander ongedierte), warmte en vocht. Spinnen komen ook vaak binnen via planten, brandhout en in dozen die in de kelder of zolder zijn opgeslagen.

Als ze eenmaal binnen zijn, beginnen ze webben te maken, zodat ze prooidieren kunnen vangen. De meeste van deze spinnen zullen maar ongeveer een jaar leven, maar sommige soorten kunnen meer dan tien jaar in de juiste omgeving leven.

Hoe kom ik van spinnen af?

Als je een aantal webben of spinnen in uw huis hebt opgemerkt, kun u als eerst uw deuren en ramen controleren om er zeker van te zijn dat ze goed zijn afgesloten. Zo voorkomt u dat spinnen toegang krijgen via deze mogelijkheid. Dan zou u volgende stap moeten zijn om uw huis grondig schoon te maken. Let dan op de volgende gebieden:

  • Plafonds : Plafonds en dakranden worden zelden verstoord, waardoor ze de perfecte plek zijn voor spinnen om hun web te maken.
  • Donkere, beschutte gebieden : Achter kasten en in kelderhoeken vindt u de ideale schuilplek voor spinnen. Deze donkere, en rustige plekjes, bieden de schuilplaats die spinnen nodig hebben om niet gestoord te worden. Om nog maar te zwijgen van vliegen en ander ongedierte die in deze gebieden een makkelijke maaltijd zijn.
  • Vegetatie : Openhaardhout, boomstammen en bloembedden zijn slechts een paar plaatsen waar u spinnen buiten kunt vinden. Rotsstapels, bomen en andere beschutte locaties kunnen spinachtigen ook de dekking bieden die ze nodig hebben om te overleven.

Regelmatig stofzuigen door het huis, vooral achter en onder kasten en meubels en langs het plafond en de plinten kunt u spinnen verdrijven of wegvangen.”

Tips voor spinnen bestrijden

  • Inspecteer uw woning of kantoorpand regelmatig om spinnenwebben te lokaliseren.
  • Gebruik een bezem of stofzuiger om bestaande webben te verwijderen.
  • Sluit kieren en scheuren af met kit zodat spinnen minder schuilplaatsen hebben.
  • Verminder de voedselbronnen van spinnen door ander ongedierte, zoals vliegen en muggen, te elimineren.

Lees ook ons artikel over het weren van spinnen en insecten door een andere buitenverlichting te kiezen

Als deze aanpak niet tot resultaat heeft dat de spinnen wegblijven, dan kunt u contact opnemen met één van onze specialisten voor een inspectie en bestrijding tegen spinnen.

Spinnen bestrijden rondom mijn pand!

Langs de IJsselmeerkust hebben gebouwen vaak overlast van spinnen buitenom het gebouw. De woning of het kantoorpand wordt bijna helemaal ingekapseld door spinnenwebben met (half)dode insecten. Dit geeft vervuiling op de gevels door vieze spinnenwebben, dode insecten en spinnenpoep!

Hoe kunnen onze specialisten u helpen tegen spinnen?

Onze Plaagdierbestrijdingstechnici kunnen de verschillende soorten spinnen herkennen en de levenscyclus doorbreken omdat ze de ontwikkelingsstadia en schuilplekken van de spinnen kennen.

Afhankelijk van de ernst van het probleem, zal de technicus een uniek programma voor uw situatie ontwerpen. Ze kunnen ook preventieve maatregelen nemen om te voorkomen dat de spinnen terugkeren.

Wanneer spinnen vervuiling veroorzaken rond uw gebouw dan kunt u dit eventueel zelf behandelen met Clean Web. Het is ook mogelijk dat wij deze behandeling voor u uitvoeren.

Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvende offerte tegen spinnenoverlast

Hulp bij spinnenbestrijding

Heeft u overlast of hinder van spinnen of andere plaagdieren?
Twijfel niet en neem contact met ons op!   Wij gaan graag het gesprek met u aan om een geschikte oplossing te vinden voor uw spinnenprobleem!

Neem vrijblijvend contact met ons op via telefoon, mail of middels ons contactformulier.mega-des logo


Telefoon: 0320-286900
Email: info@megades.nl


Geplaatst op: 13 mei 2021

Laatste nieuws

Ratten in de tuin

Ratten in de tuin

14 mei 2024

Rattengif

13 mei 2024

Zwarte ratten

13 mei 2024