Skip to main content

Wespen verdelgen in uw tuin; zo doet u dat!

Een ontmoeting met een wesp is voor veel mensen een uitdaging.Hoewel wespen heel nuttig zijn omdat ze onnoemelijk veel insecten wegvangen, zijn ze vaak een echte overlast wanneer ze in onze persoonlijke leefruimte komen.Wespen steken meestal niet zomaar, er moet een “oorzaak” aan vooraf gaan, maar dat betekent niet dat ze een welkome aanblik zijn […]
Alex Mars; de eigenaar van Mega-Des

Heeft u zelf last van plaagdieren en heeft u zo snel mogelijk een oplossing nodig? Aarzel dan niet, en neem vandaag nog contact met ons op. Wij helpen snel, doeltreffend en discreet. Service door héél Nederland.

Een ontmoeting met een wesp is voor veel mensen een uitdaging.
Hoewel wespen heel nuttig zijn omdat ze onnoemelijk veel insecten wegvangen, zijn ze vaak een echte overlast wanneer ze in onze persoonlijke leefruimte komen.
Wespen steken meestal niet zomaar, er moet een “oorzaak” aan vooraf gaan, maar dat betekent niet dat ze een welkome aanblik zijn op een etentje in de achtertuin.

Een wespenprobleem

Behalve dat wespen een buitenactiviteiten kunnen verpesten, hebben ze ook de behoefte om hun weg naar binnen te vinden en daar nog meer problemen te veroorzaken.
Of je nu met een wespenprobleem te maken hebt of er proactief één wilt voorkomen, in deze blog bespreken we de basis van alles wat je moet weten.

Hoe ziet een wesp eruit?

Weten hoe wespen eruit zien, is een cruciale eerste stap om te bepalen of je een wespenprobleem hebt.
Vaak worden wespen verward met metselbijen, gewone bijen of hoornaars.
Kijk naar onderstaand plaatje, om te weten hoe een wesp eruit ziet!

een wesp die wespenoverlast veroorzaakt

Een wespenprobleem herkennen

Als u regelmatig meerdere wespen in je tuin ziet, heb je waarschijnlijk ergens in de buurt een nest.   Deze nesten worden vaak aan het zicht onttrokken omdat ze in een haag of in de grond zitten.   De stootvoegroosters van een spouwmuur zijn ook een favoriete plek!
Als een werkster “voedsel” gevonden heeft, keert ze onmiddellijk terug naar het nest om de andere wespen in het nest te informeren.

Hoewel de meeste wespenkoninginnen een voorkeur hebben voor een nest dat zich buiten bevindt, in een buitenmuur, in de tuin, in het dak of ergens anders, kunnen wespen ook binnenkomen om voedselbronnen of nestelplaatsen te zoeken.

Wat kunt u doen tegen wespen?

Als u toevallig een nest in of rond uw huis vindt, moet u nooit proberen het zelf te behandelen of te verwijderen.   Er is gewoon een te groot risico om door tientallen of zelfs honderden wespen tegelijk aangevallen te worden, wat ernstig lichamelijk letsel kan veroorzaken of zelfs de dood!

De beste optie voor het verwijderen van een wespennest is altijd contact opnemen met een ervaren ongediertebestrijder.
Er zijn echter een paar maatregelen die u zelf kunt nemen om een wespenprobleem te voorkomen of een bestaand probleem aan te pakken.

Wespen verdelgen; hoe doet u dit?

Zoals hierboven vermeld, kunt u het makkelijkst één van onze bestrijdingstechnici bellen om een eind te maken aan uw wespenprobleem.

Onze getrainde technici hebben de beschermingsmiddelen, kennis en ervaring om een effectieve behandelingen uit te voeren op een wespennest.

Als u voor deze aanbevolen optie kiest, zorg er dan voor dat u dode wespen die u na de behandeling ziet liggen, opruimt, aangezien deze nog steeds kunnen steken wanneer u er per ongeluk op stapt.

Wespenvallen bij wespen verdelgen

Als je een wespenprobleem hebt maar u kunt het nest niet vinden, kan er een waspbane wespenval opgehangen worden.   Hiermee vangt u de wespen weg voordat ze aan uw terras toekomen.

Hoe kan ik wespen voorkomen?

Zorg ervoor dat voedsel, vooral zoetigheid, niet bereikbaar is.
Houd eten in afgesloten bakken / potten en zorg dat het deksel van uw afvalcontainer goed sluit.   Laat geen sap of zoete vloeistoffen achter en sluit stootvoegroosters af met bijenbekjes.

Plaats horren voor ramen en deuren die open kunnen zodat wespen geen kans zien om binnen te komen.

Help ik heb een wespenplaag!

Heeft u overlast of hinder van wespen of andere plaagdieren?
Twijfel niet en neem contact met ons op!   Wij gaan graag het gesprek met u aan om een geschikte oplossing te vinden voor uw wespenprobleem!

Neem vrijblijvend contact met ons op via telefoon, mail of middels ons contactformulier.mega-des logo


Telefoon: 0320-286900
Email: info@megades.n


Geplaatst op: 27 augustus 2020