Skip to main content

Hoe uw huis beschermen tegen ongedierte tijdens renovaties?

Het renoveren van uw huis is een lonende maar uitdagende onderneming. Of u nu een éénpersoonskamer of uw hele leefruimte bijwerkt, het is fijn om het eindresultaat te zien en het te delen met vrienden en familie. Helaas zit het ongedierte vaak samen met jou te wachten om te genieten van het feest. Het renovatieproces […]
Alex Mars; de eigenaar van Mega-Des

Heeft u zelf last van plaagdieren en heeft u zo snel mogelijk een oplossing nodig? Aarzel dan niet, en neem vandaag nog contact met ons op. Wij helpen snel, doeltreffend en discreet. Service door héél Nederland.

Het renoveren van uw huis is een lonende maar uitdagende onderneming.
Of u nu een éénpersoonskamer of uw hele leefruimte bijwerkt, het is fijn om het eindresultaat te zien en het te delen met vrienden en familie.
Helaas zit het ongedierte vaak samen met jou te wachten om te genieten van het feest.

Het renovatieproces kan uw huis kwetsbaar maken voor insecten, knaagdieren en andere ongewenste indringers die onderdak zoeken.   Daarom is het belangrijk om het uitsluiten en voorkomen van ongedierte mee te nemen in de renovatieplannen van uw huis.
Hier zijn enkele tips van onze experts om uw huis tijdens de renovatie te beschermen tegen ongedierte.

Let op structurele hiaten voor het weren van ongedierte.

Terwijl u wijzigingen aanbrengt in uw huis, is het waarschijnlijk dat u deuren, muren en/of ramen moet afbreken, vervangen of anderszins verplaatsen.
Tijdens deze werkzaamheden kunt u open delen creëren zodat ongedierte zich naar binnen kan komen.   Zorg ervoor dat alle constructies stevig op hun plaats zitten en inspecteer de gerenoveerde gebieden om te zien of er gaten of openingen zijn, gebruik zo nodig kit om deze openingen af te dichten.

Wees u ervan bewust hoe uw huis in elkaar zit

Weten hoe uw eigendom is ingedeeld, is cruciaal voor het beheersen van de leidingen.
Als ergens een leiding breekt zodat uw huis onderstroomt, kunt u grote plassen met stilstaand water krijgen, die muggen en ander ongedierte kunnen aantrekken.
Als u daarna vervolgens niet uw huis genoeg droogt, kunnen er schimmels ontstaan.

Denk eraan om deuren gesloten te houden wanneer ze niet worden gebruikt.
Het klinkt eenvoudig, maar het is verrassend gemakkelijk om te vergeten.
Vooral als u met aannemers werkt, is de kans groot dat er veel voetverkeer in, uit en rond uw huis zal zijn.   Ongedierte grijpt de kans en vindt zijn weg naar binnen als u de deuren niet sluit.   In gevallen waar deuren of ramen niet gesloten kunnen worden, installeer dan horren zodat het moeilijker wordt voor ongedierte om binnen te kunnen komen.


Voorkom ongedierte en ruim rommel op!

Bij renovaties hebben materialen zoals hout en glas, evenals bouwgereedschap en -apparatuur, de neiging om opzij te worden gegooid of te blijven liggen.
Dit lijkt misschien onschuldig, maar kan in feite zorgen voor extra schuilplaatsen voor ongedierte.   Daarom is het raadzaam alles in te pakken en na elk gebruik veilig op te bergen.   Dit is vooral het geval buitenshuis, waar voorwerpen zoals houtstapels en isolatiemateriaal nestelgelegenheid kunnen bieden.

afvalcontainers die ongedierte aantrekken
Het regelmatig legen van containers is een goede maatregel ter voorkoming van ongedierte.

Zorg voor afvalcontainers

Afvalcontainers worden vaak niet alleen voor bouwmaterialen gebruikt.
Regelmatig komt het voor dat iemand zijn appel of halve lunchpakket erbij gooit en verdwijnt dit tussen het bouwmateriaal.   Vogels en ander ongedierte komen dit er graag tussenuit halen.   Met name kauwtjes zijn hier goed en slim in, waarna ze vervolgens onder uw dak een nest gaan maken.

Wilt u graag begeleiding tijdens renovatie en ongedierte buiten houden?

Door de bovenstaande tips te gebruiken, kunt u uw huis tijdens de renovatie goed tegen ongedierte beschermen.   Als u nog steeds niet zeker weet waar u moet beginnen, of als u extra hulp nodig hebt, neem dan contact met ons op!
Onze deskundige plaagdierbeheersers beschikken over diverse uitsluitings- en preventietechnieken om uw huis tegen ongedierte te beschermen.

Wij gaan graag het gesprek met u aan om een geschikte oplossing te vinden voor uw ongedierteprobleem!   Neem vrijblijvend contact met ons op via telefoon, mail of middels ons contactformulier.

mega-des logo  

Telefoon: 0320-286900
Email: info@megades.nl


Geplaatst op: 6 juli 2021