Skip to main content

5 gevolgen van vogeloverlast bij uw bedrijf

Vogels die uw bedrijfspand binnendringen, zijn niet alleen hinderlijk, maar kunnen ook klanten en werknemers in gevaar brengen.   Of het nu gaat om mogelijke gezondheidsrisico’s en -gevaren die kunnen worden geassocieerd met vogelpoep of aansprakelijkheidsrisico’s die kunnen leiden tot juridische acties, vogeloverlast in uw bedrijfspand veroorzaakt alleen maar problemen. In dit artikel benoemen we […]
Alex Mars; de eigenaar van Mega-Des

Heeft u zelf last van plaagdieren en heeft u zo snel mogelijk een oplossing nodig? Aarzel dan niet, en neem vandaag nog contact met ons op. Wij helpen snel, doeltreffend en discreet. Service door héél Nederland.

Vogels die uw bedrijfspand binnendringen, zijn niet alleen hinderlijk, maar kunnen ook klanten en werknemers in gevaar brengen.   Of het nu gaat om mogelijke gezondheidsrisico’s en -gevaren die kunnen worden geassocieerd met vogelpoep of aansprakelijkheidsrisico’s die kunnen leiden tot juridische acties, vogeloverlast in uw bedrijfspand veroorzaakt alleen maar problemen.

In dit artikel benoemen we enkele problemen die veroorzaakt kunnen worden binnen uw bedrijf door vogeloverlast.

1. Veiligheidsrisico’s door vogeloverlast

Vogelpoep kan ernstige aansprakelijkheidsrisico’s met zich meebrengen als ze niet worden aangepakt, aangezien een opeenhoping van vogelpoep op trottoirs en verharde oppervlakken een ernstig valgevaar kan vormen.   Uitwerpselen kunnen glad zijn en werknemers en gasten kunnen erover uitglijden en ten val komen.
Iets wat vervolgens kan leiden tot aansprakelijkheid en rechtszaken voor zowel uzelf als uw bedrijf.

2. Ziekterisico’s door vogels

Vogels kunnen een verscheidenheid aan ziekten herbergen; van ernstige virale pathogenen zoals vogelgriep, papegaaienziekte tot aan schimmelziekten zoals histoplasmose.   Het enge is niet alleen dat deze vogels deze ziekten kunnen dragen, maar ziekteverwekkers kunnen ook worden overgedragen via de uitwerpselen van vogels.

Deze virussen verspreiden zich veelal via de lucht waardoor een airco of windvlaag bij het openen of dichten van een deur al voldoende kan zijn om uw medewerkers of gasten ernstig ziek te laten worden.

3. Vogels verspreiden parasieten

Wat elke bedrijfsleider moet weten over vogels, is dat vogels parasieten bij zich dragen zoals zwaluwwantsenvogelmijten, luizen en teken. De aanwezigheid van vogels op uw dak, in uw bedrijfspand of op uw terrein, kan ook vaak de introductie van liftende ectoparasieten betekenen.   Deze parasieten voeden zich vaak met het bloed van vogels, maar kunnen zich ook met mensen voeden als er niet meer genoeg vogels beschikbaar zijn…

4. Schade aan constructies door vogeloverlast

Vogelpoep bevat zuur dat bouwcomponenten, met name beton en staal, kan aantasten en beschadigen.   Bij grote plagen kan dit de integriteit van de structuur aantasten, waardoor er veiligheidsrisico’s ontstaan.

Vogelpoep en nesten kunnen ook leiden tot financiële schadeposten door schoonmaak, reparatie en extra onderhoudskosten die vogelpoep en de overlast van vogels veroorzaken.

Wanneer een populatie ganzen te groot wordt, kunnen er in vijvers en andere waterpartijen botulisme ontstaan door de hoeveelheid aan ontlasting in en rond het water.
Maar ook waterafvoeren en drainages kunnen verstopt raken door vogelresten, poep en nestelmateriaal.

Overlast van kauwtjes op een terras veroorzaakt omzetverlies

5. Vogeloverlast veroorzaakt omzetverlies

Met name bij mussen of kauwtjes vinden uw gasten één of twee vogels nog wel leuk of schattig en zullen ze de vogels voeren.   Echter zal dit snel leiden tot een ware plaag waardoor het niet meer prettig vertoeven is op uw terras en bezoekers uw terras zullen vermijden.   Als u niet tijdig ingrijpt, zullen de mussen en kauwtjes zelfs in uw etablissement gaan zitten en rondlopen waardoor u binnen, naast omzetverlies, ook nog eens extra schoonmaakkosten voor uw kiezen krijgt.

Bovenop deze problemen zijn er ook nog uw werknemers die moeten dealen met deze vogelplaag wat vaak tot onnodig ziekteverzuim leidt.   En dan praten we nog niet eens over de gevolgen wanneer u een bezoekje krijgt van de NVWA…

Nooit meer last van vogels!

Heeft u overlast of hinder van vogels of andere plaagdieren.
Twijfel niet en neem contact met ons op!   Wij gaan graag het gesprek met u aan om een geschikte oplossing te vinden voor uw vogelprobleem!

Neem vrijblijvend contact met ons op via telefoon, mail of middels ons contactformulier.mega-des logo

Telefoon: 0320-286900
Email: info@megades.nl


Geplaatst op: 12 november 2022