Skip to main content

Overlast vogels op dak? Zo lost u dat op!

Er wordt weleens gezegd dat vogels de overgebleven dinosaurussen zijn. Vogels vliegen majestueus boven ons hoofd hoog in de lucht maar tegelijkertijd kunnen vogels ook problemen veroorzaken voor mensen, vooral wanneer hun gedrag onze veiligheid of productieprocessen in gevaar brengen. Wat kunt u hiertegen doen? Gevolgen vogeloverlast Als er geen plaagdierpreventieplan is tegen vogels, dan […]
Alex Mars; de eigenaar van Mega-Des

Heeft u zelf last van plaagdieren en heeft u zo snel mogelijk een oplossing nodig? Aarzel dan niet, en neem vandaag nog contact met ons op. Wij helpen snel, doeltreffend en discreet. Service door héél Nederland.

Er wordt weleens gezegd dat vogels de overgebleven dinosaurussen zijn.
Vogels vliegen majestueus boven ons hoofd hoog in de lucht maar tegelijkertijd kunnen vogels ook problemen veroorzaken voor mensen, vooral wanneer hun gedrag onze veiligheid of productieprocessen in gevaar brengen. Wat kunt u hiertegen doen?
Scholeksters zijn mooie vogels, maar op uw dak kunnen ze veel overlast veroorzaken en agressief gedrag vertonen.Gevolgen vogeloverlast

Als er geen plaagdierpreventieplan is tegen vogels, dan kunnen mussen, kauwtjes, duiven, scholeksters en meeuwen, verschillende problemen veroorzaken voor commerciële bedrijven.   Deze problemen omvatten risico’s voor de volksgezondheid, veiligheidsrisico’s, secundaire plaagproblemen, geluidsoverlast, agressief gedrag en ernstige schade aan uw gebouw, auto of andere materialen.   De gevolgen zijn dure reparaties en een beschadigde reputatie van uw bedrijf.

Lees onderstaande praktische stappen om te ontdekken welke acties u kunt ondernemen om uw personeel en klanten te beschermen tegen ongewenste vogels en leer hoe Mega-Des u daarbij kan helpen!

zwerfvuil op de grond die vogeloverlast veroorzaken
Wanneer er zwerfvuil ligt, is er genoeg te eten voor vogels.

Voedselbronnen verwijderen

Eén van de belangrijkste redenen waarom vogels naar een faciliteit zullen blijven terugkeren, is dat er een constante voedselbron is waarop ze kunnen vertrouwen.
Bedrijven zoals; afvalverwerkingsbedrijven, vlees en visverwerkende bedrijven, restaurants en supermarkten zijn meestal toevluchtsoorden voor overlastgevende vogels, omdat ze een overvloed aan voedselproducten huisvesten.
Door deze bronnen te verwijderen, maakt u uw faciliteit minder aantrekkelijk voor de vogels om terug te keren.

Vogels niet voeren!

Door borden rond uw bedrijf op te hangen met het verzoek aan klanten om geen vogels te voeren en zonodig met sancties te verbieden, kan dit een grote hulp zijn.

Prullenbak onderhouden om vogels te weren

Het is belangrijk om afvalverzamelpunten uit de buurt van uw faciliteit te houden en er voortdurend voor te zorgen dat de gebieden rondom deze verzamelpunten schoon zijn en goed beheerd worden.   Alle vuilnisbakken moeten goed aflsuitbare deksels hebben, dit voorkomt ook metten wespenoverlast.

Opgeruimd staat netjes, voorkomt vogeloverlast!

Om te voorkomen dat er (voedsel)resten achterblijven, moet u de eetruimtes in de buitenlucht zo snel mogelijk na de service opruimen.   Voor buitenruimtes zoals pauze- en picknickplaatsen voor werknemers, plaatst u borden om zelfopruiming aan te moedigen en ervoor te zorgen dat de ruimtes regelmatig worden onderhouden.
Laat het personeel bovendien gemorst voedsel of gemorste producten snel opruimen.

Landschapsarchitectuur en habitatmanagement

Een andere manier om de omgeving van uw facilteit onaantrekkelijk te maken voor vogels, is door regelmatig gazons te maaien en te onderhouden.
Om te voorkomen dat vogels nestelen, moeten struiken en bomen worden gesnoeid en vrij zijn van afval en vegetatie.

Wanneer u een vijver of waterpartij heeft, kunt u rondom struiken of bomen planten zodat reigers geen landingsplek hebben om de vissen uit uw vijver te pikken.
Tegelijkertijd ontmoedigt u ganzen om uw vijver te gebruiken als WC.

Tekst gaat verder na deze instructie video

Vogeloverlast beheersen

Zelfs met al deze preventieve maatregelen kunnen vogels nog steeds grote schade aanrichten en betalende klanten wegjagen uit uw etablissement.
Veel bedrijven betalen voor herhaalde schoonmaakdiensten en reparaties, zonder zich te realiseren dat er betere en permanente oplossingen zijn.

Een ervaren specialist in vogelbeheer kan een preventieplan opstellen en implementeren in uw huidige plaagdierbeheersplan, waardoor de kosten op de lange termijn worden terugverdiend.

Maar wat nog belangrijker is, u beschermt de gezondheid van uw gasten en uw personeel en voorkomt schade aan uw eigendommen.   Onze vogelweringspecialisten begrijpen de beschermende wetgeving en de voorschriften die van kracht zijn voor verschillende vogelsoorten en zijn bekend met de juiste ontheffingen die nodig zijn om vogelbeheersing veilig uit te voeren.

Onze oplossingen tegen vogeloverlast

Er is een breed scala aan oplossingen beschikbaar voor problemen met vogels.
Hoewel niet alle weringstechnieken en afschrikmethodes geschikt zijn voor alle soorten, geven wij onderstaand een opsommingen van een aantal mogelijke oplossingen:

Vogels uitsluiten middels wering

Het uitsluiten van vogels door het plaatsen van netten is een beproefde en succesvolle methode waarmee een nestelgebied hermetisch afgesloten kan worden voor vogels.

Vogels vangen

Humaan levend vangen en verwijderen van vogels kan onder bepaalde omstandigheden effectief zijn.   Dit  omvat routinebezoeken om ervoor te zorgen dat voedsel, water en schaduw beschikbaar zijn voor alle gevangen vogels, waarna ze worden afgevoerd.

Andere wering- en uitsluitingstechnieken tegen vogeloverlast

Er zijn veel meer methodes tegen overlastgevende vogels.
Afhankelijk van de vogelsoort, plaagdruk en situatie kunnen er verschillende methodes gekozen worden.

Het is daarom belangrijk om te weten welke vogelsoort de overlast veroorzaakt, wat de betreffende overlast is en of de vogels reeds een nest aan het bouwen zijn.

Klik hier voor nog meer manieren om vogels te weren.

Professionele hulp bij vogeloverlast

Heeft u overlast of hinder van vogels of andere plaagdieren?
Twijfel niet en neem contact met ons op!   Wij gaan graag het gesprek met u aan om een geschikte oplossing te vinden voor uw vogelprobleem!

Neem vrijblijvend contact met ons op via telefoon, mail of middels ons contactformulier.mega-des logo

Telefoon: 0320-286900
Email: info@megades.nlGeplaatst op: 19 juli 2022