Skip to main content

Ongedierte in de Offshore

Zowel in Petrochemische Industrie als op grote containerschepen en booreilanden, komt het regelmatig voor dat er ongedierte waargenomen wordt. Maar hoe komt ongedierte op schepen maar vooral op booreilanden? Hoe komt ongedierte op een booreiland? Natuurlijk hebben booreilanden vaak last van meeuwen en andere stormvogels die landen en nestelen op plaatsen waar ze altijd ongelegen […]
Alex Mars; de eigenaar van Mega-Des

Heeft u zelf last van plaagdieren en heeft u zo snel mogelijk een oplossing nodig? Aarzel dan niet, en neem vandaag nog contact met ons op. Wij helpen snel, doeltreffend en discreet. Service door héél Nederland.

Zowel in Petrochemische Industrie als op grote containerschepen en booreilanden, komt het regelmatig voor dat er ongedierte waargenomen wordt.
Maar hoe komt ongedierte op schepen maar vooral op booreilanden?

Ongedierte in de offshore

Hoe komt ongedierte op een booreiland?

Natuurlijk hebben booreilanden vaak last van meeuwen en andere stormvogels die landen en nestelen op plaatsen waar ze altijd ongelegen zijn.
Op booreilanden heerst een hoge mate van veiligheid en een ieder spreekt elkaar daarop aan wanneer er nonchalant mee om wordt gegaan.

Met name meeuwenstront zorgt voor gevaarlijke situaties waarbij uitglijden of vallen tot ongelukken kan leiden met letsel tot gevolg.   Het is dan ook de hoogste prioriteit om de overlast van meeuwen op booreilanden te beperken.
Dit begint al bij het personeel, die moeten weten dat ieder stukje afval dat “overboord” gegooid wordt een aantrekkingsbron is voor meeuwen.   Alles dient dan ook netjes in de afvalbak(ken) gedeponeerd te worden.   Immers, als er niks te halen valt, heeft een meeuw er meestal ook niks te zoeken.

Nestelen komt minder voor op een booreiland omdat er gewoonweg te veel bedrijvigheid is, maar wanneer dit gebeurt, is het zaak dat het nestelen van meeuwen voorkomen wordt nog voordat het broedseizoen begint!
Hiervoor hebben wij diverse oplossingen; van pennen tot netten

rat achter oven
Ratten en muizen kunnen kortsluiting en brand veroorzaken

Muizen in de Offshore

Muizen zijn geweldige meelifters.
Ze zitten vaak in containers tussen de voorraden zonder dat ze opgemerkt worden.
Schepen en booreilanden lopen het risico dat ze een muizenplaag invoeren met goederen.
Doe daarom altijd een ingangscontrole voordat u de goederen opslaat.

Ziet u sporen van muizen in of rondom de pallet, bulkzak of in de container?
Zorg dan dat de hele partij afgezonderd wordt om verdere verspreiding te voorkomen.
Plaats klapvallen om te monitoren waar u muizen vangt zodat u de overlast in kaart kunt brengen. Met deze informatie kunt u een bestrijdingsplan opstellen en uitvoeren.

Bedwantsen in de Offshore

Ook bedwantsen zijn geweldige lifters!
Deze kleine beestjes komen mee met personen en of hun (persoonlijke) goederen en voordat je het weet, zit het hele slaapcomplex eronder!

Mega-Des is gespecialiseerd in het bestrijden van bedwantsen op schepen en booreilanden.

Kakkerlakken in de Offshore

Kakkerlakken zijn net zoals muizen en bedwantsen geweldige meelifters, in goederen en materialen.   Sinds de kakkerlakkengel op de markt is, zijn het aantal meldingen van kakkerlakken drastisch afgenomen.
Echter, komen kakkerlakken helaas nog veelvuldig voor in en rond ruimtes waar eten bereidt en geconsumeerd wordt.

Het is dan ook van belang dat al het ongedierte op booreilanden en schepen zoveel mogelijk wordt bestreden en er permanent wordt gemonitord op de aanwezigheid van plaagdieren.   Op schepen en booreilanden zijn de ruimtes beperkt, maar de schuilplekken voor ongedierte zijn onbeperkt!
Via leidingen en kabels, kunnen ze zich razendsnel verspreiden en voor overlast zorgen.

Wij zijn uw ongediertespecialist in de Offshore

Met onze kennis en ervaring in de offshore, is veilig werken in ATEX gebieden, een vanzelf sprekende zaak!   Onze medewerker, is uw specialist in het bestrijden van ongedierte in de offshore.

Met onze persoonlijke PBM’s zoals o.a; brandvertragende overalls, veiligheidsbril, helm, veiligheidsschoenen, en H2S meter, kunnen wij u uitmuntend van dienst zijn.

Hulp bij ongediertebestrijding in de offshore

Heeft u overlast of hinder van ongedierte of andere plaagdieren?
Twijfel niet en neem contact met ons op!   Wij gaan graag het gesprek met u aan om een geschikte oplossing te vinden voor uw ongedierteprobleem!

Neem vrijblijvend contact met ons op via telefoon, mail of middels ons contactformulier.mega-des logo

Telefoon: 0320-286900
Email: info@megades.nlI


Geplaatst op: 19 november 2020

Laatste nieuws

Ratten in de tuin

Ratten in de tuin

14 mei 2024

Rattengif

13 mei 2024

Zwarte ratten

13 mei 2024