Skip to main content

Overlast van ongedierte op manege; dit moet u doen!

Ongediertebestrijding in paardenstallen is essentieel om uw paarden te beschermen tegen ongedierte dat wordt aangetrokken door mest en voer.Hygiëne is de eerste verdedigingslinie om ongedierte uit een schuur te houden.Een andere plaats om een goede stalhygiëne te behouden, is in de voeropslagruimte.De manier waarop u het voer opslaat zorgt ervoor dat knaagdieren, of andere beestjes […]
Alex Mars; de eigenaar van Mega-Des

Heeft u zelf last van plaagdieren en heeft u zo snel mogelijk een oplossing nodig? Aarzel dan niet, en neem vandaag nog contact met ons op. Wij helpen snel, doeltreffend en discreet. Service door héél Nederland.

Ongediertebestrijding in paardenstallen is essentieel om uw paarden te beschermen tegen ongedierte dat wordt aangetrokken door mest en voer.
Hygiëne is de eerste verdedigingslinie om ongedierte uit een schuur te houden.
Een andere plaats om een goede stalhygiëne te behouden, is in de voeropslagruimte.
De manier waarop u het voer opslaat zorgt ervoor dat knaagdieren, of andere beestjes die niet in de stal horen, worden afgeschrikt of juist worden aangetrokken.

Tekst gaat verder na deze video

Met ongediertebestrijding beschermt u paarden tegen stress en ziektes

We hebben meer dan 30 jaar ervaring met het beheersen en bestrijden van ongedierte in de hippische sector, en veiligheid is altijd onze eerste prioriteit.   Wees gerust dat onze hoogopgeleide en ervaren technici altijd de gezondheid en het welzijn van mensen en de paarden voorop stellen.

Knaagdieren in Paardenboxen

Knaagdieren zoals ratten en muizen worden aangetrokken door drie belangrijke zaken; voedsel, onderdak en water… en stallen bieden ze alle drie!
Houd knaagdieren op afstand door het voer op te slaan in dichte containers voorzien van een deksel.   Door voedselbronnen onbereikbaar te maken, wordt uw stal veel minder aantrekkelijk voor ratten en muizen.

Muizen en ratten in mesthoop

Bij de meeste maneges en paardenverblijven is de mesthoop een laatste schakel in de keten en wordt hier weinig aandacht aan besteed.   Echter, in de mest zitten nog veel voedselresten die het voor ratten aantrekkelijk maken om zich in/of vlakbij de mesthoop te gaan nestelen.   Een bestrijding wordt dan heel moeilijk omdat de ratten niet makkelijk overstappen van hun dagelijks voedselaanbod, naar een lokaas dat aangeboden wordt in een kist of op een val.   Zorg ervoor dat de mesthoop minimaal één keer per week wordt afgevoerd!

Vliegen en muggen in paardenstallen

Vliegen zijn vaak de lastigste plaag voor paardenbezitters.
Een reeks vliegen kan uw paard bijten en irriteren, van muggen tot dazen en gewone huisvliegen.   Bijtende vliegen kunnen paarden gek maken.   Iets wat de training en verzorging kan belemmeren.   Vliegen kunnen ook besmettelijke ziektes verspreiden.
Verschillende vliegensoorten leggen namelijk hun eieren in mesthopen.

Houders van paarden doen er goed aan om aandacht te besteden aan plaagdierbeheersing.
Ratten, muizen, muggen en vliegen kunnen onnodig veel stress veroorzaken bij paarden waardoor ze gevoeliger zijn voor virussen en infecties.
Het Rhino virus blijft sluimeren in het lichaam van een paard en steekt de kop weer op wanneer de weerstand afneemt.   (net zoals een koortslip bij mensen)

Paarden met een verminderde weerstand, zoals jonge paarden of paarden die onderhevig zijn aan stress, hebben veel meer kans om het Rhino virus te krijgen dan andere paarden.”

Gelukkig hebben wij de ervaring, kennis en de middelen om een vliegenplaag in paardenstallen beheersbaar te houden.   De juiste bestrijdingsmethode tegen vliegen is afhankelijk van het type vlieg dat het probleem veroorzaakt.
Determinatie is de eerste stap!
Nadat er een juiste determinatie heeft plaatsgevonden, kunnen wij een bestrijdingsplan opzetten waarbij de volledige ontwikkelingscyclus van de vliegen wordt doorbroken.

een konijn in de sneeuw waar faunabeheer voor wordt toegepast

Overlast van mollen en konijnen bij manege

Ongedierte dat boerderijen teistert, kunnen ook schade aanrichten aan paardenstallen en paardenweides.   Mollen en konijnen zorgen voor oneffen terrein en verminderen de kwaliteit van grasland.   Het oneffen grasland kan blessures veroorzaken die uiteindelijk het gevolg kunnen hebben dat de dierenarts het paard moet laten inslapen.

Het oneffen grasland veroorzaakt ook veel zand en grond in het gras wanneer dit gebruikt gaat worden als voedsel voor de paarden in de winterperiode.   Zand en aarde vermindert de smaak en de kwaliteit!
Mollen en konijnen bestrijden in het land, kan lastig zijn, maar niet onmogelijk wanneer men de juiste aanpak hanteert.

Hoe effectief ongedierte bestrijden in paardenstallen?

Het bestrijden van ongedierte in paardenstallen is geen eenvoudige klus die je er even bij doet.   Het vergt tijd, inzicht en ervaring om een plaag beheersbaar te krijgen.
Wij zorgen voor een proactieve, geïntegreerde aanpak van ongediertebestrijding in de paardenverblijven, aangrenzende gebouwen en terreinen.
Dit doen we door een bestrijdingsplan op te zetten waarin routinebezoeken en snelle interventies worden gecombineerd met preventie.

Help, ik heb ongedierte in paardenboxen

Heeft u overlast of hinder van ongedierte in stallen?
Twijfel niet en neem contact met ons op!   Wij gaan graag het gesprek met u aan om een geschikte oplossing te vinden voor uw ongedierteprobleem!

Neem vrijblijvend contact met ons op via telefoon, mail of middels ons contactformulier.
mega-des logo

Telefoon: 0320-286900
Email: info@megades.nl


Geplaatst op: 12 juni 2020