Skip to main content

Welke rol speelt de Plaagdierbeheerser in uw Voedselveiligheidsplan?

Consumenten moeten er 100% op kunnen vertrouwen dat het voedsel dat ze kopen veilig is.   Na verschillende problemen rondom de veiligheid van voedsel, zoals de fipronil affaire en de terugroepactie vanwege de listeriabacterie, is het voor veel bedrijven topprioriteit in hun bedrijfsvoering.   Hieronder vertellen we u meer over de rol van de plaagdierbeheerser […]
Alex Mars; de eigenaar van Mega-Des

Heeft u zelf last van plaagdieren en heeft u zo snel mogelijk een oplossing nodig? Aarzel dan niet, en neem vandaag nog contact met ons op. Wij helpen snel, doeltreffend en discreet. Service door héél Nederland.


Consumenten moeten er 100% op kunnen vertrouwen dat het voedsel dat ze kopen veilig is.   Na verschillende problemen rondom de veiligheid van voedsel, zoals de fipronil affaire en de terugroepactie vanwege de listeriabacterie, is het voor veel bedrijven topprioriteit in hun bedrijfsvoering.   Hieronder vertellen we u meer over de rol van de plaagdierbeheerser in een voedselveiligheidsplan!

schimmelmijten bestrijden
Schimmelmijten zijn voor het oog vrijwel onzichtbaar, maar besmetten grondstoffen.

Zo zorgt u voor de juiste borging van uw voedselveiligheid?

Om de voedselveiligheid te waarborgen zijn verschillende punten van belang.
Zo staat in de hygiënecode van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteiten (NVWA) per bedrijfstak beschreven hoe om te gaan met de temperatuur van de producten tijdens de opslag, het vervoer en de verwerking.

Ten tweede besteden de hygiënecodes aandacht aan de schoonmaak en hygiëne van de ruimtes, apparatuur en het personeel dat in aanraking komt met het voedsel.
Zijn gebruikte materialen in de omgeving goed en makkelijk schoon te maken?
Verder wordt er ook aandacht besteed aan het onderhoud en de automatisering binnen het bedrijf.   Samen met andere richtlijnen uit de hygiënecodes van het NVWA vormt dit een verplicht voedselveiligheidsplan.

Voedselveiligheid volgens hygiëne richtlijnen.

Een voedselveiligheidsplan stelt u op aan de hand van de officiële erkende hygiënecodes zoals: IFS, BRC, FSSC22000, AIB, EuroGAP, Demeter, etc.
Het voedselveiligheidsplan besteedt aandacht aan alle onderwerpen die van invloed zijn op de voedselveiligheid om voedselinfecties en alle gevolgen van dien te voorkomen.

Vaak wordt er een kat aangeschaft om muizen te bestrijden, maar in de voedselindustrie is dit een echte “NO GO”

Voedselveiligheid & Plaagdierbeheersing

Een onlosmakelijk onderdeel van dit voedselveiligheidsplan, is plaagdierbeheersing.
Het in kaart brengen en registreren van maatregelen die risico’s op plaagdieren voorkomen maakt een essentieel onderdeel uit van dit voedselveiligheidsplan.
Veel keurmerken en hygiënecodes verplichten een plan van aanpak voor een preventieplan tegen plaagdieren.

Wilt u ook veilig voedsel produceren zonder ongedierte?
Neem dan contact met ons op!   Wij gaan graag het gesprek met u aan om een geschikte oplossing te vinden voor uw voedselveiligheidsprobleem!

Neem vrijblijvend contact met ons op via telefoon, mail of middels ons contactformulier.mega-des logo

Telefoon: 0320-286900
Email: info@megades.nl


Geplaatst op: 29 maart 2022

Laatste nieuws

Ratten in huis
30 oktober 2024
Rattenkeutels
30 oktober 2024
De ingang naar een rattennest
30 oktober 2024