Skip to main content

Vogels onder zonnepanelen? Dit moet u doen!

De laatste jaren zijn zonnepanelen heel populair geworden. In vrijwel iedere straat vind je wel ergens zonnepanelen op het dak. Met zonnepanelen wek je je eigen energie op zonder gebruik te maken van fossiele brandstoffen en op de lange termijn bespaar je geld. Maar naast de energie besparing worden door zonnepanelen op daken ook ideale […]
Alex Mars; de eigenaar van Mega-Des

Heeft u zelf last van plaagdieren en heeft u zo snel mogelijk een oplossing nodig? Aarzel dan niet, en neem vandaag nog contact met ons op. Wij helpen snel, doeltreffend en discreet. Service door héél Nederland.

vogelnesten onder zonnepanlen veroorzaken vervuiling en kortsluiting.

De laatste jaren zijn zonnepanelen heel populair geworden. In vrijwel iedere straat vind je wel ergens zonnepanelen op het dak. Met zonnepanelen wek je je eigen energie op zonder gebruik te maken van fossiele brandstoffen en op de lange termijn bespaar je geld. Maar naast de energie besparing worden door zonnepanelen op daken ook ideale omstandigheden gecreëerd voor nestelende vogels.
Dit lijkt in eerste instantie leuk en schattig, maar de vogels onder je zonnepanelen kunnen voor aanzienlijke schade zorgen.

Oplossen van vogelnesten onder zonnepanelen

Omdat zonnepanelen nooit helemaal strak tegen het dak liggen, is de ruimte tussen het dak en de zonnepanelen een ideale nestelplek voor diverse vogels. Mussen, kraaien en duiven zijn allemaal gek op een plekje onder de zonnepanelen. Daarnaast is het ook nog eens een perfecte schuilplek om je te verstoppen tegen roofvogels!
En….. zonnepanelen liggen altijd hoog op een dak dus een perfecte landingsplaats en vertrekpunt voor het vliegen!

Naast de poep slepen de vogels diverse materialen onder de zonnepanelen om een nestje te kunnen bouwen, takken, karton, plastic, papier etc, alles wordt gebruikt voor het maken van een nest. Dit nestelmateriaal is brandgevaarlijk!


 

Vogelpoep op zonnepanelen!

Terwijl u denkt dat u de ideale plek heeft gemaakt voor de vogels zodat ze een veilige thuishaven hebben, poepen ze natuurlijk ook op die plek! Niet alleen onder de zonnepanelen, maar ook erop waardoor u rendement verlies lijdt!

Zonnepanelen verliezen hun rendement als ze onder de vogelpoep zitten

Duivenpoep bevat een zuur dat alles aantast en weg vreet. Er zijn gevallen bekend van ingestorte bruggen veroorzaakt door duivenpoep! Daarnaast herbergt duivenpoep 10x meer ziekteverwekkende parasieten, virussen en bacteriën dan een hele populatie ratten.

Afgezien van de de poep slepen ze diverse materialen onder de zonnepanelen om een nestje te kunnen bouwen, takken, karton, plastic, papier etc, alles wordt gebruikt voor het maken van een nest. Dit nestelmateriaal is brandgevaarlijk! De temperatuur onder de panelen kan erg oplopen.
Naast brandgevaar kan er behoorlijke schade ontstaan omdat het nest ander ongedierte aantrekt zoals: meeltorren, vogelmijten, motten, tapijtkevers en vele andere kevers en torren die op hun beurt weer vleermuizen, muizen en ratten aantrekken.
Om maar niet te vergeten dat wanneer er jongen in het nest zitten, dit een ideale fastfood afhaal plek is voor Steenmarters.

Steenmarters, muizen en ratten knagen aan kabels waardoor er kortsluiting en brand kan ontstaan! ”

Gaas plaatsen tegen vogels onder zonnepanelen

Wanneer u veel geld heeft uitgegeven aan uw zonnepanelen, wilt u natuurlijk niet dat uw investering wordt vernietigd door ongedierte. Vooraf wering aanbrengen om het nestelen te voorkomen bespaart u veel geld en ongemak. Immers, nesten verwijderen van onder de zonnepanelen is moeilijk. Vaak moeten de zonnepanelen dan verwijderd worden, nesten opgeruimd en de zonnepanelen weer opnieuw geïnstalleerd.

Als u zonnepanelen laat plaatsen, is het een goede investering om tegelijkertijd wering te laten aanbrengen tegen nestelende vogels. Deze kosten vallen in het niet in vergelijking wanneer er al een nest onder uw panelen zit.
Denkt u erover om zonnepanelen te (laten) plaatsen of zijn ze recent geplaatst?
Schroom dan niet om preventieve maatregelen te treffen tegen vogels onder uw zonnepanelen, dit bespaart u bevuiling, schade en geld aan uw zonnepanelen, dak en portemonnee.

Vogelnest onder uw zonnepanelen? Mega-Des helpt!

Heeft u overlast of hinder van vogels onder uw zonnepanelen of andere plaagdieren?
Twijfel niet en neem contact met ons op! Wij gaan graag het gesprek met u aan om een geschikte oplossing te vinden voor uw ongedierteprobleem onder uw zonnepanelen!

Neem vrijblijvend contact met ons op via telefoon, mail of middels ons contactformulier.
mega-des logo

 

Telefoon: 0320-286900
Email: info@megades.nl


Geplaatst op: 16 februari 2020