Skip to main content

Vogels verjagen doe je met deze weringstechnieken!

Te vaak komen wij ter plaatse op inspectie en merken we dat er vogelpennen worden gebruikt om een probleem met nestelende vogels op te lossen. Of het nu gaat om mussen, duiven, kauwtjes, meeuwen of andere vogelsoorten, als vogels eenmaal nestelen heb je niet meer veel keus in weringstechnieken om het probleem te tackelen.   […]
Alex Mars; de eigenaar van Mega-Des

Heeft u zelf last van plaagdieren en heeft u zo snel mogelijk een oplossing nodig? Aarzel dan niet, en neem vandaag nog contact met ons op. Wij helpen snel, doeltreffend en discreet. Service door héél Nederland.

Te vaak komen wij ter plaatse op inspectie en merken we dat er vogelpennen worden gebruikt om een probleem met nestelende vogels op te lossen. Of het nu gaat om mussen, duiven, kauwtjes, meeuwen of andere vogelsoorten, als vogels eenmaal nestelen heb je niet meer veel keus in weringstechnieken om het probleem te tackelen.

een vogelschroot voor het weren van vogels
Dagootpreventie i.c.m. vogelschroot is een perfecte manier om vogels onder uw dak vandaan te houden.

 

Weringsmethode per vogelsoort

Iedere vogelsoort en de daaraan verbonden vogeldruk, bepaalt welke weringsmethode u dient toe te passen.   Voor meeuwen gebruik je een hele andere reeks weringstechnieken dan voor kauwtjes en voor duiven is dit ook weer veel anders.

Daarnaast is het gedrag van de vogels bepalend voor de weringstechnieken die in die situatie van toepassing is.   Zit de vogel daar om te landen en om zich heen te kijken of er wat te halen valt, (voedselbehoefte) of zit de vogel daar om te rusten (slaapbehoefte) of zitten ze er al een nest te maken? (nestelgedrag)   Deze drie gedragingen bepalen welke wering er aangebracht dient te worden.

Wilt u hier meer over weten?   Meld u dan aan voor de cursus:
Duurzame beheersing van vogeloverlast bij het KAD.

Weringstechnieken om vogels te verjagen

Vogelafschrikmiddelen zijn er in vele soorten er maten, zo zijn er; spikes, geëlektrificeerde tracks, draden, gels, geluidseenheden, lasers en drones.
Deze producten zijn bedoeld om het voor vogels moeilijk te maken om op de bepaalde gebieden te landen.

Ter vergelijking: producten voor het uitsluiten van vogels omvatten netten, staalgaas, dakgootpreventie i.c.m. vogelschroot, bird free optical gel, PVC etc.
Met vogeluitsluitingsmethoden brengt u een fysieke wijziging aan in het getroffen gebied waardoor plaagvogels permanent worden uitgesloten van toegang tot de aangewezen gebieden.

vogelwering voor het weren van duiven
Netten spannen ter wering van nestelende duiven

Welke methode past het beste bij de soort vogeloverlast?

Vraag uzelf het volgende af om te bepalen welke van de twee methoden het beste bij uw vogelprobleem past:

  • Welke vogel(s) heb ik last van?
  • Waarom zitten ze hier?
  • Hebben de vogels al een nest?

Als de vogels al nestelen, heeft u alleen nog maar de beschikking uit de vogeluitsluitingsmethodes.   Wanneer de vogels eenmaal nestelen, zullen de afschrikmethodes ze niet tegenhouden om te blijven nestelen op die plaats.

Als de vogels nog niet nestelen, is het belangrijk om de soort vast te stellen zodat de juiste methode gekozen kan worden, omdat voor grotere vogels zoals duiven en meeuwen, vogelafschrikmiddelen geschikte methoden kunnen zijn.
Wanneer het kauwtjes of mussen betreft, zal het afschrikken van de vogels veel lastiger zijn omdat dit holbewoners zijn.

Het in kaart brengen van vogeloverlast voor de juiste weringsmethode

Indien u de vogelsoort en de mate van overlast heeft vastgesteld, kunt u aan de hand van die bevindingen de meest geschikte vogelwering toepassen.
Wilt u definitief verlost zijn van uw vogeloverlast?   Neem dan contact met ons op.

Heeft u overlast of hinder van vogels of andere plaagdieren?
Twijfel niet en neem contact met ons op!   Wij gaan graag het gesprek met u aan om een geschikte oplossing te vinden voor uw vogeloverlast!

Neem vrijblijvend contact met ons op via telefoon, mail of middels ons contactformulier.mega-des logo

Telefoon: 0320-286900
Email: info@megades.n


Geplaatst op: 27 januari 2022

Laatste nieuws

Ratten in de tuin

Ratten in de tuin

14 mei 2024

Rattengif

13 mei 2024

Zwarte ratten

13 mei 2024