Skip to main content

8x feiten & fabels over ongedierte

Wij horen nogal wat verhaaltjes tijdens ons werk en als professioneel ongediertebestrijder vragen wij weleens af, waar die verhaaltjes vandaan komen en waarom ze zo hardnekkig blijven bestaan? Daarom hier een aantal feiten om die ongedierte sprookjes te ontkrachten. 1. Bedwantsen vind je alleen in goedkope hotels Fabel! Zelfs bedwantsen houden van luxe net zoals […]
Alex Mars; de eigenaar van Mega-Des

Heeft u zelf last van plaagdieren en heeft u zo snel mogelijk een oplossing nodig? Aarzel dan niet, en neem vandaag nog contact met ons op. Wij helpen snel, doeltreffend en discreet. Service door héél Nederland.

Wij horen nogal wat verhaaltjes tijdens ons werk en als professioneel ongediertebestrijder vragen wij weleens af, waar die verhaaltjes vandaan komen en waarom ze zo hardnekkig blijven bestaan? Daarom hier een aantal feiten om die ongedierte sprookjes te ontkrachten.

1. Bedwantsen vind je alleen in goedkope hotels

Fabel! Zelfs bedwantsen houden van luxe net zoals mensen. Bedwantsen leven bij ieder bed zolang er maar een voedselbron in de buurt is. Aangezien een hotelkamer vrijwel nooit leeg staat, is er altijd genoeg te eten voor de bedwantsen….. Bedwantsen reizen ook graag met je mee naar je huis of verspreiden zich met (zaken)reizigers van hotel naar hotel.

Een vrouwtjes bedwants legt iedere dag 5 eitjes dus zo kan er een hele reeks aan verspreiding ontstaan van hotel naar hotel. Ongeacht of de hotelkamer dan schoon of vies is, de besmetting heeft al plaatsgevonden. Wij geven incompany cursussen voor uw (schoonmaak)personeel zodat ze training krijgen in het vroegtijdig ontdekken van bedwantsen. Dit voorkomt een hoop ellende bij u en uw gasten. Tevens hebben wij diverse materialen tegen bedwantsen te koop om de verspreiding van Bedwantsen te voorkomen of ze te monitoren.

een bedwants op een wattenstaafje
Bedwants op wattenstaafje

2. Vlooien gaan vanzelf dood zonder huisdieren

Deze opmerking is gedeeltelijk waar. Het ligt aan de situatie en in welke stadium de ontwikkeling van de vlo zich bevindt. Vlooienlarven kunnen lang overleven zonder een bloedmaaltijd. Zij leven namelijk van huidschilfers en ander dierlijk afval dat op de grond ligt al dan niet tussen de polen van het tapijt. Wanneer ze gaan verpoppen kunnen ze meer dan een jaar overleven zonder een “gast”.  Als u dan de woning betreed wordt u overvallen door een invasie van vlooien die net uit hun cocon komen. Uw hond of kat is dan een gewild doelwit. Maar als u geen huisdieren heeft, zullen de vlooien u wel bijten, maar ze kunnen niet opnieuw eitjes leggen, de populatie zal dan op den duur vanzelf uitsterven. Dagelijks stofzuigen tegen vlooien is dan voldoende om met ca. 14 dagen van uw vlooien populatie verlost te zijn.kattenvlo in zijn geheel

3. Ratten zijn vies en onhygiënisch

Niet echt….. Dat is echt afhankelijk van de rat.  Iemand die ratten heeft als huisdier weet dat een rat ongeveer 60% van zijn dag besteed aanzijn eigen hygiëne en omdat het sociale dieren zijn, helpen ze elkaar daar ook vaak mee. U kunt dan begrijpen dat wanneer wij Racumin Foam tegen ratten inzetten, dat het middel heel makkelijk doorgegeven wordt van de ene naar de andere rat.

Natuurlijk, wanneer ratten vanuit het riool naar boven komen, bevatten hun huid en lichaam vaak bacteriën en virussen waar wij flink ziek van kunnen worden bij een verminderde weerstand. De ratten zelf zijn hier inmiddels immuun voor en worden er niet ziek van. Ze zijn voornamelijk drager van deze ziekteverwekkers.de kop van een zwarte rat

4. Kakkerlakken leven door zonder hoofd

Deze opmerking is waar! Omdat de “hersenen” van een kakkerlak verspreid zijn door zijn lichaam, heeft hij zijn “hoofd” alleen nodig om te kunnen eten en drinken. Een vrouwtjes kakkerlak kan enkele weken overleven zonder water en enkele maanden zonder voedsel. Als een kakkerlak dus “zijn hoofd verliest” kan hij enkele weken doorleven zonder hoofd en zal uiteindelijk sterven van de dorst. Wist u dat een kakkerlak wel 40 minuten zijn adem in kan houden?een plaagdier de kakkerlak

5. Kakkerlakken nooit doodtrappen!

Waarom niet? Als je dat doet, dan neem je eitjes mee naar huis en heb je de kakkerlakken ook thuis. Ook dit is een fabel!
Althans een héle kleine kans dat dit gebeurt.
Wanneer je een kakkerlak dood trapt, is hij/zij toch echt dood.
Als het een vrouwtjes kakkerlak betreft en deze kakkerlak draagt een ei-pakketje bij zich, dan trapt u meestal dit ei-pakketje ook kapot en is verdere verspreiding uitgesloten.

Er zijn 2 mogelijkheden wanneer dit wel kunnen gebeuren:

  • Mogelijkheid 1. U trapt het vrouwtjes kakkerlak, dat ook een ei-pakketje bij zich heeft, dood en op dat moment komt ook toevallig het ei-pakketje uit. De 30 kleine kakkerlakjes die er dan uitkomen kunnen in uw schoen klimmen en kunt u ze meenemen naar huis (onwaarschijnlijk) 
  • Mogelijkheid 2. U trapt het vrouwtjes kakkerlak dood en het ei-pakketje blijft toevallig tussen het profiel van uw zool plakken. U loopt met dit ei-pakketje onder uw zool, over straat, door gras, plassen etc, en het blijft daar zitten tot u thuis bent, daar komt het ei-pakketje dan uit en u heeft ze ook thuis. (zeer onwaaschijnlijk)

kakkerlakken gedood door een ongediertebestrijder6. Motten beschadigen kleding

Je Prada is veilig als je een keer een mot ziet vliegen. Het ligt eraan welke mot je last van hebt en dan nog zijn het de larven die de schade aanrichten. Op zoek gaan naar de mottenlarve is dus veel belangrijker dan het doodmaken van de motten zelf.

7. Muizen zijn dol op kaas?

Ondanks dat muizen alles eten, is dit niet waar!
Muizen eten alles en zullen dus ook wel kaas eten wanneer ze dit op hun pad tegen komen. Echter zijn muizen heel kieskeurig en hebben wel degelijk een voorkeur voor suikerhoudende producten. Meestal zullen wij chocopasta, pindakaas, muesli of fruit (Jonagold appel) in de klapval doen om een goede vangst te krijgen. In de wintermaanden wisselen we dit nog wel eens af met reuzel.
Wat een topsporter eet als dagelijks voedsel, zal een muis ook een voorkeur voor hebben!plaagdierbeheersing tegen muizen

8. Mieren kolonie uitroeien met kokend water

Kokend water zal inderdaad de mieren doden die er direct mee in contact komen.
U ziet dan allemaal dode mieren liggen rondom de nestingangen waardoor u de indruk heeft dat u het nest heeft uitgemoord. Helaas is het water al teveel afgekoeld voordat het in het centrum van het nest is. De mieren krijgen dan wel een lekkere warme douche, maar gaan er niet dood aan. Uiteindelijk moet u de koningin te pakken zien te krijgen
Dus als u kokend water gebruikt, is het misschien wat rustiger voor de komende 2 of 3 dagen, maar het probleem zal daarna gewoon terugkeren.

Problemen met ongedierte?

Laat ons weten wat uw broodje aap verhaal is over ongedierte en wij kunnen u vertellen of dit waar of (gedeeltelijk) niet waar is.
Heeft u overlast of hinder van plaagdieren Twijfel niet en neem contact met ons op!
Wij gaan graag het gesprek met u aan om een geschikte oplossing te vinden voor uw ongedierteprobleem!

Neem vrijblijvend contact met ons op via telefoon, mail of middels ons contactformulier.
mega-des logo


Telefoon: 0320-286900
Email: info@megades.nl


Geplaatst op: 26 maart 2019