Skip to main content

Ongediertebestrijding in de Gezondheidszorg belangrijker dan ooit!

Als het gaat om het runnen van een zorginstelling, is niets belangrijker dan de veiligheid en gemoedsrust van uw patiënten.   Daarom is aandacht voor detail van belang bij alles. Van sanitair tot ongediertebestrijding, zelfs in normale tijden.   En aangezien de wereldwijde COVID-19-pandemie de aandacht en veiligheid voor zorginstellingen heeft vergroot, is het van […]
Alex Mars; de eigenaar van Mega-Des

Heeft u zelf last van plaagdieren en heeft u zo snel mogelijk een oplossing nodig? Aarzel dan niet, en neem vandaag nog contact met ons op. Wij helpen snel, doeltreffend en discreet. Service door héél Nederland.

Als het gaat om het runnen van een zorginstelling, is niets belangrijker dan de veiligheid en gemoedsrust van uw patiënten.   Daarom is aandacht voor detail van belang bij alles. Van sanitair tot ongediertebestrijding, zelfs in normale tijden.   En aangezien de wereldwijde COVID-19-pandemie de aandacht en veiligheid voor zorginstellingen heeft vergroot, is het van het grootste belang om die patiëntenervaring te garanderen.

Maar zelfs met de strikte RIVM maatregelen, zijn plagen nog steeds een bedreiging en ongediertebestrijding kan gemakkelijk over het hoofd worden gezien.   Het is nu van cruciaal belang om uw faciliteit te helpen versterken tegen de invasie van plagen en uw sanitaire inspanningen te ondersteunen.

Naast persoonlijke aandacht, blijft Hygiene een belangrijk onderdeel en plaagdierbeheersing maakt daar onlosmakelijk onderdeel van uit.

Imagoschade door ongedierte

U zorgt er dagelijks voor dat werknemers en patiënten zich elke dag veilig voelen.
Het maakt een onlosmakelijk deel uit van het runnen van een gerenommeerd bedrijf in de gezondheidszorg.   Ongediertebestrijding in de zorg is een cruciale rol in de hele keten van de gezondheidszorg!   Ook al lijkt ongediertebestrijding een onbeduidend onderdeel van uw bedrijfsvoering, stelt u zich dan eens het volgende voor:

Een patiënt of bezoeker ziet een muis heen en weer lopen in een wachtkamer of een huiskamer. Zouden ze zich beter voelen over de zorg die ze van u krijgen?

Ongedierte in uw zorginstelling verhoogt de perceptie dat u niet genoeg zorg verleent aan uw patiënten.”

Werk samen met een ongediertebestrijder

De beste manier om dergelijke incidenten te voorkomen, is door samen te werken met een vertrouwde bestrijdingstechnicus die opgeleid is met de kennis van Integrated Pest Management (IPM)

Hij ontwikkelt namelijk een ​​gedetailleerd plan voor uw instelling.
Onze bestrijdingstechnicus zal u helpen uw grootste plaagdierrisico’s in kaart te brengen en vooraf bepaalde drempels vast te stellen die oplossingen bieden voor elk niveau van ongedierte overlast.

Daarnaast moet u ervoor zorgen dat u zorgvuldig onze IPM-checklist volgt en te allen tijde een hygiënische omgeving behoud.   Uw Hygiene niveau in combinatie met onze IPM Checklist, helpt u om ongedierte buiten te houden en het vertrouwen van de patiënt in de toekomst te behouden.

4 tips om ongedierte in uw zorginstelling te voorkomen

Naast de hierboven beschreven stappen, volgen hier een paar eenvoudige stappen die u regelmatig kunt doen om uw instelling te beschermen tegen ongedierte:

  1. Uitsluiting: zorg ervoor dat deuren en ramen niet langere tijd open blijven staan. Installeer deurdrangers, tochtstrippen en horren en dicht alle scheuren en spleten af.
  2. Reiniging: grondig reinigen, stof en vegen om opeenhoping en o.a. spinnenwebben te verwijderen. Volg een dagelijks ontsmettingsregime en verwijder alle rommel zoals kartonnen dozen die ongedierte kunnen bevatten.
  3. Onderhoud: Repareer lekkende kranen, waterleidingen en HVAC-units om vochtproblemen te voorkomen waardoor vochtminnende insecten kunnen worden aangetrokken.
  4. Buitenkant: Verwijder planten die tegen de gevel groeien van de faciliteit en verwijder overtollige plantengroei en houtmulch buiten.
    Dicht eventuele scheuren in de fundering en de muren van het gebouw.
    Plaats bijenbekjes in de stootvoegrooster om te voorkomen dat ongedierte via deze opening uw gebouw binnendringen.

een bijenbekje in voegrooster van een buitenmuur die ongedierte weert

Voorkom ongedierte in uw zorginstelling en neem contact op!

Heeft u overlast of hinder van ongedierte in uw zorginstelling?
Twijfel niet en neem contact met ons op!   Wij gaan graag het gesprek met u aan om een geschikte oplossing te vinden voor uw ongedierteprobleem!

Neem vrijblijvend contact met ons op via telefoon, mail of middels ons contactformulier.
mega-des logo


Telefoon: 0320-286900
Email: info@megades.nl

 

 

Gerelateerde zoekopdrachten:


Geplaatst op: 30 juli 2020

Laatste nieuws

Ratten in de tuin

Ratten in de tuin

14 mei 2024

Rattengif

13 mei 2024

Zwarte ratten

13 mei 2024