Skip to main content

De toekomst van ongediertebestrijders; worden zij straks vervangen door slimme automatisering?

Nog niet zo lang geleden werkten Plaagdierbeheersers veelal met gif en klapvallen. Indien er met klapvallen werd gewerkt, betekende het voor mechanische vallen dat ze om de dag gecontroleerd werden om er zeker van te zijn dat er geen knaagdier is gevangen en begint te ontbinden, wat slechte geuren en een mogelijk vliegenprobleem veroorzaakt. De toekomst […]
Alex Mars; de eigenaar van Mega-Des

Heeft u zelf last van plaagdieren en heeft u zo snel mogelijk een oplossing nodig? Aarzel dan niet, en neem vandaag nog contact met ons op. Wij helpen snel, doeltreffend en discreet. Service door héél Nederland.

Nog niet zo lang geleden werkten Plaagdierbeheersers veelal met gif en klapvallen. Indien er met klapvallen werd gewerkt, betekende het voor mechanische vallen dat ze om de dag gecontroleerd werden om er zeker van te zijn dat er geen knaagdier is gevangen en begint te ontbinden, wat slechte geuren en een mogelijk vliegenprobleem veroorzaakt.

Ongediertebestrijding in de de toekomst

De toekomst van ongediertebestrijders; slimme muizen- en rattenvallen

De frequentie van hoe vaak mechanische vallen moeten worden gecontroleerd, heeft ertoe geleid dat het financieel niet haalbaar was om gedurende lange tijd grote aantallen klapvallen bij een klant te blijven controleren. De slimme muizen-/rattenval lost dit probleem volledig op omdat ze alleen hoeven te worden gecontroleerd wanneer er een waarschuwing wordt ontvangen dat er een muis of rat is gevangen. Dit betekent dat een hoger, meer proactief niveau van ongediertebestrijding/-preventie kan worden geboden tegen een redelijke prijs.

Wordt de plaagdierbeheerser vervangen door deze slimme vallen?

Nu de technologie steeds beter wordt en steeds meer zogenaamde “Slimme vallen” direct beschikbaar zijn op de markt, lijkt het erop dat er een verschuiving in de markt voor ongediertebestrijding gaande is.

Dus…, zullen deze slimme vallen de bestrijdingstechnicus vervangen?

In een notendop: “Nee”, Professionele bestrijdingstechnici, zijn hier om te blijven, hoe geavanceerd de technologie ook is.

Als u geen knaagdieren ter plaatse heeft, betekent dit nog niet dat er geen risico voor uw personeel, uw bedrijf, uw eigendom of uw klanten is.
Dus is het hebben van slimme vallen geven geen 100% garantie dat u vrij bent van ongedierte!

U heeft een 24/7 monitoringssysteem 365 dagen per jaar maar als de muizen niet in de val lopen, krijgt u geen melding van dit muizenprobleem.

Slimme vallen sturen in realtime waarschuwingen, terwijl dit slecht nieuws is dat u ter plaatse een knaagdierprobleem heeft, is het goed nieuws dat uw ongediertebestrijder onmiddellijk wordt gewaarschuwd en dus sneller kan reageren.

Zullen technici van de toekomst gewoon vallen legen en opnieuw instellen wanneer ze worden geactiveerd?

“Nee”, de pure activering van een bewakingssysteem op afstand betekent dat u op een bepaald moment een probleem hebt.   Het eenvoudigweg resetten van de val en weglopen zou niet voorkomen dat het probleem zich opnieuw voordoet of uitleggen waarom het probleem zich in de eerste plaats heeft voorgedaan.

Een gekwalificeerde ongediertebestrijder gebruikt zijn uitgebreide kennis om een grondig onderzoek van het terrein uit te voeren en aanvullende controlemaatregelen te installeren. Lokaas, vallen en track &tracepoeder zijn mogelijk vereist als onderdeel van een monitoringsprogramma om elke besmetting onder controle te krijgen en de site op een niveau te brengen van nul plaagdieren.   Zo zal er ook een aantal nacontroles moeten volgen om te inspecteren op eventuele verdere activiteiten die zijn vastgesteld door de geïnstalleerde aanvullende maatregelen en dienovereenkomstig te handelen.

Zal Smart Technology standaard geplande preventieve bezoeken vervangen?

“Standaard routinebezoeken zullen nodig blijven. Samen met slimme vallen, maar met een andere focus. Aangezien slimme vallen nu niet meer hoeven te worden gecontroleerd, zal de technicus meer tijd ter plaatse kunnen besteden aan het inspecteren van omgevingsfactoren zoals Afvalopslag en verwerking, bouwkundige gebreken, logistieke aanpassingen, en andere risico gerelateerde zaken met betrekking tot het beheersen van een ongedierteplaag

De toekomst van ongediertebestrijders
Een klein bouwkundig defect kan desastreuse gevolgen hebben.

Deze verschuiving in de benadering van “slimme ongediertebestrijding” vereist dat ongediertebestrijdingsbedrijven investeren in het opleiden van hun professionele technici om het meeste uit de nieuwe technologie te halen en de juiste oplossing tegen de juiste prijs te leveren.

Ik wil een vrijblijvende offerte voor slimme vallen!

Heeft u overlast of hinder van ratten, muizen of andere plaagdieren? Twijfel niet en neem contact met ons op!   Wij gaan graag het gesprek met u aan om een geschikte oplossing te vinden voor uw ongedierteprobleem!

Neem vrijblijvend contact met ons op via telefoon, mail of middels ons contactformulier.mega-des logo


Telefoon: 0320-286900
Email: info@megades.nl


Geplaatst op: 28 januari 2021

Laatste nieuws

Ratten in de tuin

Ratten in de tuin

14 mei 2024

Rattengif

13 mei 2024

Zwarte ratten

13 mei 2024