Skip to main content

Deze 5 insecten worden vaak verward met bedwantsen

Wanneer u ’s ochtends ontdekt dat er de hele nacht insecten naast u geslapen hebben, dan is dat genoeg om koude rillingen over uw rug te krijgen. Het kan een eenmalig incident zijn, maar het kunnen ook bedwantsen zijn. Het ontdekken van één of meer bedwantsen in uw slaapkamer is een héél onaangename ervaring… Verwarring […]
Alex Mars; de eigenaar van Mega-Des

Heeft u zelf last van plaagdieren en heeft u zo snel mogelijk een oplossing nodig? Aarzel dan niet, en neem vandaag nog contact met ons op. Wij helpen snel, doeltreffend en discreet. Service door héél Nederland.

Wanneer u ’s ochtends ontdekt dat er de hele nacht insecten naast u geslapen hebben, dan is dat genoeg om koude rillingen over uw rug te krijgen. Het kan een eenmalig incident zijn, maar het kunnen ook bedwantsen zijn. Het ontdekken van één of meer bedwantsen in uw slaapkamer is een héél onaangename ervaring…

Verwarring met andere insecten

Bedwantsen zijn klein, leven ’s nachts en zijn moeilijk te vinden in hun schuilplaatsen. Daarom worden ze nogal eens verward met andere veelvoorkomende (bijtende) insecten. Er zijn een aantal andere insecten die op bedwantsen lijken, dus hoe weet u zeker dat deze nieuwe indringer een bedwants is?

Lees verder om erachter te komen wat u moet weten wanneer u bedwantsen vergelijkt met een reeks andere veelvoorkomende insecten die u kunnen bijten of steken.

Bedwantsen look-a-likes

  1. Zwaluwwantsen
  2. Vogelmijten
  3. Stofluizen
  4. Vlooien
  5. Teken

1. Zwaluwwantsen lijken héél véél op bedwantsen

Als er één insect is die veel op een bedwants lijkt, dan is het wel de zwaluwwants!
Deze insecten lijken identiek aan bedwantsen.   Zwaluwwantsen zijn een direct familielid van bedwantsen en zien er daarom bijna hetzelfde uit.
Dit omvat de veelbetekenende brede kop en het ovale lichaam, evenals vrijwel identieke kleuren.

Zwaluwwantsen lijken als twee druppels water op bedwantsen

Nu het goede nieuws:   In tegenstelling tot bedwantsen, voeden zwaluwwantsen zich echter het liefst met bloed van vogels of vleermuizen en bijten ze soms, in zeldzame gevallen, ook mensen.

2. Vogelmijten worden vaak verward met bedwantsen

Omdat vogelmijten gedurende de zomer vogelnesten verlaten en via het dakbeschot veelal in de slaapkamer terecht komen, worden vogelmijten vaak in verband gebracht met bedwantsen.   In tegenstelling tot bedwantsen, die lichtschuw zijn, lopen vogelmijten ook overdag over uw bed en nachtkastjes en wordt u bij iedere mogelijkheid gebeten.

3. Stofluizen bijten niet!

Laat u niet in de war brengen door hun naam, stofluizen, ook wel eens boekluizen genoemd, zijn niet-parasitaire insecten die zich voeden met meeldauw en schimmels.
Hoewel stofluizen hinderlijk kunnen zijn, vooral als ze verschijnen in voedsel dat u bewaart, zijn stofluizen onschadelijk en het doden ervan vereist meestal niets meer dan het verminderen van de luchtvochtigheid in uw huis.

Vanwege hun kleine formaat worden stofluizen nog wel eens verward met bedwantsen en vogelmijten.

4. Vlooien overlast verward met bedwantsen.

Als u een hond of kat hebt, is de kans groter dat u vlooien in uw huis vindt.
Er zijn meer dan 2000 soorten van deze springers en ze voeden zich allemaal met bloed van hun gastheren.   Het is niet ongebruikelijk dat een gezelschapsdier vlooien in huis haalt – mogelijk opgepikt terwijl uw huisdier door uw tuin loopt – en de vlooien kunnen dan beginnen te bijten en zich voeden met u en de andere bewoners in uw huis.

Wanneer het huisdier dan ook nog eens vaak (gezamelijk) op het bed slaapt, is de verwarring met bedwantsen snel gemaakt!

De behandeling tegen vlooien moet altijd beginnen bij uw huisdier, waarbij uw dierenarts een reeks medicinale shampoos en huisdierveilige medicijnen aanbiedt om eventuele vlooien op uw (huis)dieren te doden.   Zodra uw huisdieren zijn behandeld, kunt u meestal volstaan met dagelijks stofzuigen van de slaapplaats(en).
Behandeling van zowel uw huisdier als het huis wordt sterk aanbevolen!

5. Teken

Er zijn meerdere tekensoorten, vanwege verschillen in grootte, geslacht, leeftijd en of de teek al dan niet heeft gevoed, kan het identificeren van teken een uitdaging zijn.
Jonge teken, of teken die recentelijk niet hebben gegeten, verschijnen vaak als kleine bruine of rode stippen, waardoor ze gemakkelijk worden aangezien voor bedwantsen.

Omdat teken ziekteverwekkers kunnen dragen die zeer ernstige ziekten kunnen veroorzaken en deze ziekten op u kunnen overbrengen wanneer ze u bijten, is het belangrijk om beschermende kleding te dragen en tekenwerende middelen te gebruiken wanneer u in hoog gras bent of door laaggelegen vegetatie wandelt.
Voer een tekencontrole uit nadat u buiten bent geweest in een gebied dat bekend is vanwege teken overlast.

Bedwantsen bestrijden!

Wanneer u heeft vastgesteld dat de gevonden insecten daadwerkelijk bedwantsen zijn, dan kunnen wij u op een veilige en adequate manier van dienst zijn!

 

tekst gaat verder na de video

 

Heeft u overlast of hinder van bedwantsen of andere plaagdieren?
Twijfel niet en neem contact met ons op!   Wij gaan graag het gesprek met u aan om een geschikte oplossing te vinden voor uw bedwantsenplaag!

Neem vrijblijvend contact met ons op via telefoon, mail of middels ons contactformulier.mega-des logo


Telefoon: 0320-286900
Email: info@megades.nl


Geplaatst op: 1 februari 2022

Laatste nieuws

Ratten in de tuin

Ratten in de tuin

14 mei 2024

Rattengif

13 mei 2024

Zwarte ratten

13 mei 2024