Skip to main content

Ongediertebestrijding horeca van groot belang tijdens COVID-19!

Waarom is ongediertebestrijding tijdens de coronacrisis zo belangrijk? Dat een restaurant gesloten is tijdens de COVID-19 maatregelen, wil niet zeggen dat het leeg is. In feite kan het gevoeliger zijn voor plagen omdat minder activiteit ervoor zorgt dat plaag-hotspots ongestoord en ongecontroleerd blijven. Bovendien, met de abrupte sluiting van vestigingen, is het waarschijnlijk dat kritieke […]
Alex Mars; de eigenaar van Mega-Des

Heeft u zelf last van plaagdieren en heeft u zo snel mogelijk een oplossing nodig? Aarzel dan niet, en neem vandaag nog contact met ons op. Wij helpen snel, doeltreffend en discreet. Service door héél Nederland.

Waarom is ongediertebestrijding tijdens de coronacrisis zo belangrijk? Dat een restaurant gesloten is tijdens de COVID-19 maatregelen, wil niet zeggen dat het leeg is.
In feite kan het gevoeliger zijn voor plagen omdat minder activiteit ervoor zorgt dat plaag-hotspots ongestoord en ongecontroleerd blijven. Bovendien, met de abrupte sluiting van vestigingen, is het waarschijnlijk dat kritieke stappen voor reiniging en hygiëne over het hoofd worden gezien.

tijdens sluiting van uw restaurant moet alles schoon en opgeruimd zijn om ongedierte te voorkomen

Gesloten restaurants zijn een walhalla voor ongedierte

Dit is een gevaarlijke combinatie, aangezien onverzorgde restaurants ratten, muizen en Duitse kakkerlakken kunnen aantrekken, vooral als ze op zoek zijn naar nieuwe voedselbronnen.   Met de sluiting van restaurants komt er minder afval, een onaangename situatie voor veel ongedierte.   En hoewel uw horecadeuren misschien gesloten zijn, kunnen ratten en muizen door gaten van slechts een halve centimeter binnenkomen, vooral als ze op een missie zijn om ergens anders voedselbronnen te vinden.

Een “stil”restaurant is een speeltuin voor ongedierte

Bovendien kan ongedierte dat al aanwezig is in uw restaurant, actiever worden wanneer de dagelijkse activiteiten abrupt ophouden. En zoals eerder vermeld, zonder grondige hygiëne bij het sluiten, kunt u nu en in de toekomst vatbaarder zijn voor plaagdierproblemen. Onafgedekt en onverpakt voedsel, vuile vloeren en vuile oppervlakken zijn slechts de lokstoffen dat ongedierte nodig heeft om zich tijdens de quarantaineperiode te nestelen en te overleven.

Dit maakt ongediertebestrijding absoluut noodzakelijk tijdens deze crisismaatregelen, aangezien enkele van de grootste bedreigingen voor uw bedrijf onopgemerkt kunnen blijven: ratten, muizen, kakkerlakken en vliegen, laten we die eens onder loep nemen:

Ratten overlast in horeca

Ratten kunnen voedsel en voedselbereidingsoppervlakken vervuilen met hun uitwerpselen en urine, dit kan voedselvergiftiging veroorzaken en ziektes verspreiden zoals salmonella.
Als ze aan hun lot worden overgelaten, vermenigvuldigen ratten zich in een alarmerend tempo. Ratten worden geslachtsrijp tussen twee en vijf maanden en produceren vier tot zes nesten per jaar die elk uit zes tot acht jongen bestaan.

Last van muizen in horeca

Muizen kunnen ongeveer 10 keer de hoeveelheid voedsel die ze eten besmetten. Omdat ze 15 tot 20 keer per dag eten, kunnen muizen een enorme impact hebben op uw restaurant. De meeste muissoorten staan ​​bekend om hun vermogen om zich zeer snel voort te planten. Een vrouwtje kan tot acht nesten per jaar produceren met gemiddeld zes jongen per nest.

Kakkerlakken bestrijden in horeca

Duitse kakkerlakken dragen ziekteverwekkers die voedselvergiftiging en dysenterie kunnen veroorzaken. Omdat kakkerlakken zich snel voortplanten, worden plagen al snel ernstig. Ze leggen tot 40 eieren tegelijk, die in ongeveer twee maanden rijpen.

Kakkerlakken bestrijden in horeca

Voorraadaantasters in horeca

Wanneer uw voorraad blijft staan en er gebeurt verder voorlopig niets mee, kan er in het product een plaag ontstaan van voorraadaantasters. Dit kan variëren van motten, tot kevers en klanders. Allemaal insecten die uw product dusdanig beschadigen dat u het hele assortiment kunt weggooien. In deze toch al moeilijke periode is dit een extra kostenpost die u er niet nog weer eens bij wilt hebben. Sla voorraden daarom zo koel mogelijk op. (11C of kouder)

Vliegenoverlast in horeca

Vliegen dragen vele soorten ziektekiemen bij zich en verspreiden deze makkelijk via voedsel, water en oppervlakten.
Latrine vliegen en fruitvliegen zullen zich snel vermenigvuldigen als ze niet tijdig worden opgemerkt.

motmugje die onderdeel is van een plaag
Motmuggen komen uit de afvoerputjes die nu droog komen te staan

Kortom; ongediertebestrijding is zeer belangrijk tijdens COVID-19

Terecht is ongediertebestrijding een essentiële dienst, vooral omdat ongedierte gezondheidsrisico’s met zich meebrengt voor zowel werknemers als klanten.
Wanneer de tijd voor heropening komt, wilt u niet meteen een boete krijgen van de NVWA omdat er ongedierte in uw etablissement zit.

Een restaurant met ongedierte
is een gevaar voor de volksgezondheid! “

Al met al is het nu een geschikt moment voor een algehele inspectie ter voorkoming en bestrijding van ongedierte. Onze inspecteurs kunnen u informeren over de voorzorgsmaatregelen om een plaag van ongedierte tijdens uw heropeningsperiode te voorkomen.

Meer weten of hulp nodig bij ongediertebestrijding?

Heeft u overlast of hinder van ongedierte? Twijfel niet en neem contact met ons op!
Wij gaan graag het gesprek met u aan om een geschikte oplossing te vinden voor uw ongedierteprobleem!

Neem vrijblijvend contact met ons op via telefoon, mail of middels ons contactformulier.
mega-des logo

Telefoon: 0320-286900
Email: info@megades.nl


Geplaatst op: 28 april 2020

Laatste nieuws

Ratten in de tuin

Ratten in de tuin

14 mei 2024

Rattengif

13 mei 2024

Zwarte ratten

13 mei 2024