Skip to main content

Advies & tips omtrent plaagdierbestrijding voor Vastgoedbeheerders

Als u actief bent in het beheer van appartementen of onroerend goed , weet u dat het waarnemen van kakkerlakken kan leiden tot klachten van huurders. Kakkerlakken zijn tenslotte lelijk, griezelig, eng en staan bekend als mechanische vectoren van bacteriën, waaronder E. coli en Salmonella. Kakkerlakken of ander ongedierte in uw vastgoed Bij sommige mensen […]
Alex Mars; de eigenaar van Mega-Des

Heeft u zelf last van plaagdieren en heeft u zo snel mogelijk een oplossing nodig? Aarzel dan niet, en neem vandaag nog contact met ons op. Wij helpen snel, doeltreffend en discreet. Service door héél Nederland.

Als u actief bent in het beheer van appartementen of onroerend goed , weet u dat het waarnemen van kakkerlakken kan leiden tot klachten van huurders. Kakkerlakken zijn tenslotte lelijk, griezelig, eng en staan bekend als mechanische vectoren van bacteriën, waaronder E. coli en Salmonella.

kakkerlak die zorgt voor overlast

Kakkerlakken of ander ongedierte in uw vastgoed

Bij sommige mensen kunnen kakkerlakken allergenen en allergiesymptomen veroorzaken. Het is dus geen wonder dat uw huurders geen ruimte willen delen met deze gevreesde wezens.   Als bekend wordt dat één van uw eigendommen een kakkerlakkenplaag heeft, kan uw professionele reputatie worden geschaad en kunnen potentiële huurders elders een onderkomen gaan zoeken.

9 essentiële suggesties omtrent ongedierte om u als huisbaas te helpen

1. Reageer snel op een klacht over ongedierte

Wanneer u een klacht krijgt over ongedierte, reageer dan snel.
Of dit nu gaat over muizen, bedwantsen of kakkerlakken, als er een vermoeden is van ongedierte is tijd van essentieel belang.   Dat komt omdat ongedierte vaak schuw is en actief is in het donker.   Daardoor zijn ze goed in het verstoppen in scheuren, spleten en het bouwen van holtes.   Als er één wordt gespot, kun u verwachten dat anderen in de buurt op de loer liggen.

2. Vroegtijdige interventie van ongedierte

Duitse kakkerlakken worden het meest in huizen aangetroffen.
Ze vermenigvuldigen zich snel en kunnen zeer snel grote plagen veroorzaken.
Het is niet ongebruikelijk om plagen te vinden met honderden of zelfs duizenden populaties.   Vroegtijdige interventie kan de sleutel zijn om controle te krijgen en te voorkomen dat een plaag uit de hand loopt.

3. Herken een ongedierteplaag!

Naast daadwerkelijke ongediertewaarnemingen en klachten van huurders, zijn er enkele tekenen die wijzen op een mogelijke besmetting. U kunt dode exemplaren aantreffen of uitwerpselen van ongedierte opmerken.   Uitwerpselen kunnen per plaagdier verschillen.
U kunt ook eipakketjes of vervellingshuidjes vinden van ongedierte

4. Communiceren met huurders

Hoewel dit niet de enige factor is bij de bestrijding van ongedierte, spelen reinheid en goede sanitaire voorzieningen een belangrijke rol bij het op afstand houden van dit ongedierte.   Dit geldt met name voor kakkerlakken, die vaak worden geassocieerd met slechte sanitaire voorzieningen.   Ongedierte dat op een plek nestelt om zich te voeden met afval of voedselresten in een appartement, kunnen een relatief schoon aangrenzend appartement binnendringen.   Vaak heeft het appartement van een rommelig persoon (de bron) geen klachten van ongedierte – het zijn in plaats daarvan de appartementshuurders die hem of haar omringen die klagen.

Maak een inventarisatie van besmette appartementen.
Door dit te doen, kunnen de controle- en saneringsinspanningen op de bron worden gericht, wat ook de omliggende eenheden zal helpen.

5. Advies richting uw huurders omtrent ongedierte

Moedig uw huurders aan om dagelijks afval te legen door buitenbakken handig en gemakkelijk toegankelijk te maken.   Zorg er altijd voor dat afvalcontainers uit de buurt van gebouwen worden geplaatst en goed afgesloten worden gehouden.
Om voedsel- en vochtbronnen die ongedierte kunnen aantrekken te elimineren, moet u huurders aanmoedigen om gemorste vloeistoffen onmiddellijk op te ruimen en eventuele lekkage van leidingen of apparaten onmiddellijk te melden.

6. Maak van reparaties een prioriteit

Wanneer een huurder een lek meldt, onderneem dan stappen om het zo snel mogelijk te verhelpen om ongedierte te voorkomen.   Inspecteer de buitenkant van gebouwen vaak op scheuren, spleten en gaten die moeten worden afgedicht.
Controleer horren en tochtstrippen op deuren en ramen op scheuren en tekenen van slijtage.

7. Ruim rommel op om ongedierte geen kans te geven

Houd de buitenkant van gebouwen en opslagruimtes vrij van rommel en puin, vooral kartonnen dozen, die een leefgebied voor ongedierte kunnen vormen.
Inspecteer houten kasten vaak op tekenen van houtworm, kakkerlakken, bedwantsen of andere klein kruipend ongedierte.   Inspecteer terreinen en parkeerplaatsen om ervoor te zorgen dat afvalcontainers worden onderhouden, dat struiken en bomen de gebouwen niet raken of verdringen.   Als er zich buiten stapels brandhout of andere opgeslagen voorwerpen bevinden, zorg er dan voor dat ze niet tegen de buitenmuren van het gebouw worden gestapeld.

8. Ventileer ruimtes

Veel ongedierte gedijd bij een warme vochtige omgeving met een hoge relatieve luchtvochtigheid.   Zorg er dus voor dat uw appartementsgebouwen het hele jaar door voor voldoende ventilatie zorgen.   Laat regelmatig ondehoud plegen op de WTW installatie of andere systemen die voor lucht circulatie zorgen.

9. Ik zoek hulp bij ongediertebestrijding

Als het gaat om ongediertebestrijding voor uw eigendom, heeft u een vertrouwde partner nodig met bewezen commerciële ervaring om ongedierte effectief te behandelen.

Heeft u overlast of hinder van ongedierte in uw vastgoed?
Twijfel niet en neem contact met ons op!   Wij gaan graag het gesprek met u aan om een geschikte oplossing te vinden voor uw ongedierteplaag!

Neem vrijblijvend contact met ons op via telefoon, mail of middels ons contactformulier.>mega-des logo


Telefoon: 0320-286900
Email: info@megades.nl


Geplaatst op: 24 mei 2022

Laatste nieuws

Ratten in de tuin

Ratten in de tuin

14 mei 2024

Rattengif

13 mei 2024

Zwarte ratten

13 mei 2024