Skip to main content

Vogeloverlast bij nieuwbouw; oorzaak & de oplossing!

Voor de meeste nieuwbouwprojecten die overlast krijgen van vogels, moeten vogelweringspecialisten vaak onderhandelen met architecten.   Het auteursrecht van de architect prevaleert vaak boven het feit dat een pand hinder en schade ondervindt van vogeloverlast. Vogeloverlast en architectuur Tijdens de ontwikkeling van gebouwen houden architecten vaak geen rekening met schuilplekken voor ongedierte en overhangende delen […]
Alex Mars; de eigenaar van Mega-Des

Heeft u zelf last van plaagdieren en heeft u zo snel mogelijk een oplossing nodig? Aarzel dan niet, en neem vandaag nog contact met ons op. Wij helpen snel, doeltreffend en discreet. Service door héél Nederland.


Voor de meeste nieuwbouwprojecten die overlast krijgen van vogels, moeten vogelweringspecialisten vaak onderhandelen met architecten.   Het auteursrecht van de architect prevaleert vaak boven het feit dat een pand hinder en schade ondervindt van vogeloverlast.

Meeuwen op dak bestrijden
Meeuwen op een dak kunnen hinderlijk zijn, agressief en schade veroorzaken aan uw dakdelen

Vogeloverlast en architectuur

Tijdens de ontwikkeling van gebouwen houden architecten vaak geen rekening met schuilplekken voor ongedierte en overhangende delen die schuilplek bieden voor o.a. duiven.

Plaagdierbeheersers kennen het gedrag van plaagdieren, weten waar ze op moeten letten en kunnen de risico’s in kaart brengen waardoor een bedrijfspand minder aantrekkelijk wordt voor plaagdieren.

Met name het risico op nestelende vogels wordt nog wel eens onderschat.
Nieuwbouw, renovatie of restauratie van een bedrijfspand langs de Noordzeekust, zou standaard een Flock Off systeem moeten installeren om nestelende meeuwen op het dak te voorkomen.

Helaas is dit nog niet bij alle Architectenbureau’s doorgedrongen.
Het voortijdig incalculeren van vogeloverlast, kan uw opdrachtgever veel geld besparen in de toekomst en zal uw reputatie goed doen omdat u “in de toekomst kunt kijken en risico’s kunt incalculeren”   Echter, heeft u die kennis natuurlijk opgedaan door samenwerking met ons!

Flock Off; 100% tegen alle vogeloverlast

Mega-Des is de eerste gecertificeerde installateur van Flock Off.
De vogelweringspecialisten van Mega-Des hebben de meeste kennis en ervaring met dit systeem ten opzichte van alle andere concurrenten.

Met onze ruim 35 jaar ervaring in vogelwering, is geen weringstechniek ons vreemd en kunnen wij u veelal in iedere situatie helpen om uw vogeloverlast definitief op te lossen!

Mega-Des is de eerste gecertificeerde installateur van Flock Off in de Benelux

Heeft u overlast of hinder van vogels of andere plaagdieren?
Twijfel niet en neem contact met ons op!   Wij gaan graag het gesprek met u aan om het meest geschikte vogelafweersysteem voor u te vinden.

Neem vrijblijvend contact met ons op via telefoon, mail of middels ons contactformulier.mega-des logo

Telefoon: 0320-286900
Email: info@megades.nl


Geplaatst op: 24 november 2022