Skip to main content

Wanneer het buiten kouder wordt, komt het ongedierte binnen

Wanneer het kouder wordt, zal het ook interessanter worden voor ongedierte om de warmte op te zoeken binnen gebouwen. Met name ratten en muizen zullen ervoor kiezen om via gaten, kieren en andere openingen een gebouw binnen te komen. Daarom is het van belang om nu een inspectie te doen in en rondom uw huis […]
Alex Mars; de eigenaar van Mega-Des

Heeft u zelf last van plaagdieren en heeft u zo snel mogelijk een oplossing nodig? Aarzel dan niet, en neem vandaag nog contact met ons op. Wij helpen snel, doeltreffend en discreet. Service door héél Nederland.

bruine ratten kunnen goed zwemmen

Wanneer het kouder wordt, zal het ook interessanter worden voor ongedierte om de warmte op te zoeken binnen gebouwen.
Met name ratten en muizen zullen ervoor kiezen om via gaten, kieren en andere openingen een gebouw binnen te komen.
Daarom is het van belang om nu een inspectie te doen in en rondom uw huis of bedrijfspand.

Ratten en muizen richten schade aan

Naast het feit dat ze materialen kapot knagen, laten ze ook overal poep en urine sporen achter.
Dit alles komt samen met de gegevens dat ze onnoemelijke schade aanrichten aan uw gebouw, isolatie en andere materialen.
Ratten en muizen knagen constant en vernietigen zo: PVC buizen, houten kozijnen en elektrische bedrading met kortsluiting en brand tot gevolg.   Daarnaast dragen ze diverse bacterien en virussen bij zich en misschien ook nog wel wat vlooien, mijten en teken die ze vervolgens mee naar binnen brengen.   Het is daarom verstandig om een inspectie te doen zodat u kunt voorkomen dat deze knagers binnen komen.

Inspectie ter voorkoming van ongedierte

Het is verstandig om een professional hiervoor in te huren die weet wat de leefomstandigheden zijn van het ongedierte dat u wilt voorkomen en welke standaard eisen dit ongedierte stelt aan hun leefomgeving.   Alleen een expert weet alle risico’s uit te sluiten. (maak vandaag nog een afspraak)
De expert ziet de risico’s en kan ook al waarnemen of er zich ongedierte in uw gebouwen bevindt of dat ze op het terrein aanwezig zijn.   Dit is cruciale informatie voor het nemen van preventieve stappen.

ratten nesten in een talud
ratten nesten in een talud

Risico’s van ongedierte uitsluiten!

Terwijl onze expert bezig is met een inspectie tegen ratten en muizen, kijkt hij niet alleen naar de bouwkundige staat van uw gebouw, ook de terreinen en aangrenzende percelen worden aan een onderzoek onderworpen.   Immers een risico net buiten uw hek, kan een probleem veroorzaken binnen uw grensafscheiding.
Zo wordt er o.a. gelet op:

  • Overhangende bomen
  • Dichte begroeing
  • Opgestapeld brandhout
  • Composthopen
  • Verzakkingen
  • etc. etc

Tijdens zo’n inspectie komen er vaak andere aspecten naar boven waar we adviezen voor geven en zo het risico op ongedierte in het algemeen beperken.

Vragen over ongedierte preventie?

Heeft u overlast of hinder van ratten, muizen of andere plaagdieren?
Twijfel niet en neem contact met ons op!   Wij gaan graag het gesprek met u aan om een geschikte oplossing te vinden voor uw ongedierteplaag!

Neem vrijblijvend contact met ons op via telefoon, mail of middels ons contactformulier.mega-des logo

Telefoon: 0320-286900
Email: info@megades.nl


Geplaatst op: 9 december 2021