Skip to main content

Bedwantsen op reis, ze gaan gerust mee de koffer in!

Als reizigers onderweg zijn, zijn de bedwantsen dat ook.Vakantie en reizen horen spannend en leuk te zijn, en als ondernemer wilt u alleen maar dat gasten en klanten een vijfsterren ervaring hebben.Maar deze kleine plagen zijn opnieuw een groot probleem geworden voor zowel huizen als bedrijven naarmate vakantie- en vakantiereizen toenemen. Het aantal bedwantsen besmettingen […]
Alex Mars; de eigenaar van Mega-Des

Heeft u zelf last van plaagdieren en heeft u zo snel mogelijk een oplossing nodig? Aarzel dan niet, en neem vandaag nog contact met ons op. Wij helpen snel, doeltreffend en discreet. Service door héél Nederland.

Als reizigers onderweg zijn, zijn de bedwantsen dat ook.
Vakantie en reizen horen spannend en leuk te zijn, en als ondernemer wilt u alleen maar dat gasten en klanten een vijfsterren ervaring hebben.
Maar deze kleine plagen zijn opnieuw een groot probleem geworden voor zowel huizen als bedrijven naarmate vakantie- en vakantiereizen toenemen.

bedwantsen in de slaapkamer

Het aantal bedwantsen besmettingen is de afgelopen jaren significant toegenomen.
Nu het reizen vrijwel tot stilstand is gekomen, nemen de meldingen over bedwantsen ook af.   Maar wat gebeurt er als straks de vrijetijdsbesteding weer op gang komt en mensen weer over de hele wereld gaan reizen?

Bedwantsen meenemen, gaat dat makkelijk?

Wanneer we weer intensief gaan reizen, reist de vraag: “Moet ik me zorgen maken over een bedwantsenplaag?   Eén op de vijf Europeanen heeft een bedwantsenplaag in zijn of haar huis gehad of kent iemand die bedwantsen is tegengekomen in hun huis of in een hotel.   Deze liftende plagen kunnen ook binnenkomen via openingen van aangrenzende gebieden, wat betekent dat het belangrijk is om ook deze naastgelegen ruimtes te inspecteren en zonodig te behandelen, niet alleen de besmette kamer met bedwantsen.

Hoe kan een bedwantsenplaag uw reputatie schaden?

In een tijd waarin recensies en meningen van consumenten invloedrijker zijn dan ooit, zijn problemen met bedwantsen alom zichtbaar en kan het gerucht van een plaagprobleem zich snel verspreiden en uw reputatie schaden.   Onderzoek toont aan dat de meerderheid van de consumenten online beoordelingen leest bij het zoeken naar lokale bedrijven en dat ontevreden klanten eerder geneigd zijn anderen over hun ervaring te vertellen dan dat tevreden klanten dat doen.

Er is een lange lijst met mogelijke gevolgen voor uw bedrijf als u een bedwantsprobleem niet vroegtijdig aanpakt:

 1. Slechte recensies en reputatieschade
 2. Ontevreden klanten en verlies van terugkerende klanten
 3. Uitgebreide schoonmaak- en bestrijdingskosten
 4. Vervanging van besmet meubilair
 5. Inkomensverlies door lege kamer(s)
 6. Onderbreking of stopzetting van de normale bedrijfsvoering
 7. Geen nieuwe boekingen door slechte recensies
 8. En de lijst gaat maar door…

De financiële gevolgen kunnen zorgwekkend zijn, maar er zijn ook mogelijke gevolgen voor de gezondheid die de wenkbrauwen doen fronsen.

Hoewel het niet bewezen is dat bedwantsen een probleem voor de volksgezondheid kunnen zijn, is het wel aangetoond dat de beten van bedwantsen ongemak, allergische reacties en mogelijke secundaire infecties kunnen veroorzaken, en mensen die een bedwantsenplaag ervaren, ervaren vaak emotionele stress en gevolgen voor de geestelijke gezondheid, waaronder angst en slapeloosheid. 

Bedwantsenprobleem voorkomen

Omdat bedwantsen voor het ongetrainde oog moeilijk kunnen worden geïdentificeerd en zeer snel kunnen vermenigvuldigen, is de beste maatregel die u kunt nemen om een besmetting te voorkomen, het vroeg op te vangen. Als er een daadwerkelijke besmetting plaatsvindt of uit de hand loopt, kan de schade onbetaalbaar worden. Laat deze ongewenste reizigers uw reputatie niet verpesten.

Waar komen bedwantsen op af?

Als u bedwantsen hebt, dan moeten er onhygiënische of vuile omstandigheden zijn, toch?   Helemaal niet! Bedwantsen roepen een gevoel van smerigheid en onreinheid op, maar ze gedijen prima in een schone omgeving. Zolang er maar bloed in de buurt is!

Bedwantsen kunnen overal leven, reizen en eitjes leggen, zolang er maar mensen in de buurt zijn, maar rommel maakt het voor bedwantsen gemakkelijker om zich te verstoppen, wat deze misvatting kan voeden. 

Hoe kan ik bedwantsen vroegtijdig ontdekken?

Het probleem is, dat iedere faciliteit waar mensen verblijven een probleem met bedwantsen kunnen krijgen zonder dat ze het weten. Pas als gasten gaan klagen en geld terug willen, is vaak de hele kamer al besmet en in sommige gevallen ook de aangrenzende kamers. Zonder klachten zal uw personeel misschien niet weten dat bedwantsen aanwezig zijn totdat de plagen ernstig worden.

Hoe kan ik bedwantsen herkennen?

Hoe zien bedwantsen er eigenlijk uit? Dit is één van de grootste vragen van gasten of medewerkers die bedwantsen misschien niet kunnen zien of identificeren. Medewerkers van Mega-Des kunnen uw personeel trainen voor inspectie op bedwantsen om zo in een vroeg stadium de bedwantsen te herkennen en te lokaliseren.

bedwantsen bestrijden zonder gif
Ontlasting en huidvervelling van bedwantsen in de plooi van de vitrage

Bedwantsen effectief voorkomen en bestrijden

Onze uitgebreide behandelings- en controlemethoden, die zich onderscheidt van de concurrentie, gebruikt een behandelplan tegen bedwantsen waarbij wij niet uitsluitend afhankelijk zijn van pesticiden. We evalueren de ware aard van een plaag en doen site-specifieke aanbevelingen. Vervolgens gebruiken we innovatieve strategieën om bedwantsen en hun eitjes uit te roeien. We hebben niet alleen proactieve benaderingen geïmplementeerd om plagen vroegtijdig op te sporen. Tevens hebben we geavanceerde en effectieve verdedigingslinies ontwikkeld om bedwantsen snel en discreet te verwijderen – met minimale onderbreking van uw bedrijf.

Efficiënt plan tegen bedwantsen

De Integrated Pest Management (IPM)-methodologie van Mega-Des pakt de redenen aan waarom ongedierte aanwezig kan zijn en helpt toekomstige plagen te voorkomen.

Ons IPM programma bestaat uit:

 1. Inspecties van de faciliteit binnen en buiten
 2. Identificatie van plagen en analyse van activiteit
 3. Behandeling van getroffen gebieden en implementatie van methoden voor het bestrijden van plagen
 4. Aanbevelingen voor het beperken en voorkomen van ongedierteactiviteit
 5. Voortdurende evaluatie van de effectiviteit van de behandeling en eventuele noodzakelijke aanpassingen.
 6. Opleiding, op verzoek, van het personeel van de faciliteit, gericht op acties en omstandigheden die van invloed zijn op de activiteit van ongedierte.

Een bedwantsenplaag kan ernstige gevolgen hebben voor uw bedrijf. Ons advies? We kunnen op maat gemaakte oplossingen voor de behandeling en monitoring van bedwantsen implementeren om ervoor te zorgen dat geen enkele plaag, groot of klein, uw succes in de weg staat.

tekst gaat verder na video

Advies, training en hulp bij bedwantsenbestrijding

Heeft u overlast of hinder van bedwantsen of andere plaagdieren?
Twijfel niet en neem contact met ons op!   Wij gaan graag het gesprek met u aan om een geschikte oplossing te vinden voor uw bedwantsenprobleem!

Neem vrijblijvend contact met ons op via telefoon, mail of middels ons contactformulier.mega-des logo


Telefoon: 0320-286900
Email: info@megades.nl


Geplaatst op: 13 januari 2022