Skip to main content

Zo heeft u nooit meer last van ratten of muizen!

Knaagdieren zijn misschien wel één van de meest hardnekkige plagen als het erom gaat ze kwijt te raken. Elk jaar vallen knaagdieren ongeveer 2 miljoen keer een gebouw binnen, waardoor de gezondheid en veiligheid van mensen, gasten en/of (huis)dieren in gevaar komen. Knaagdieren uitsluiten Met onze uitsluitingsservice geeft u zelfs knaagdieren geen kans om uw faciliteit binnen […]
Alex Mars; de eigenaar van Mega-Des

Heeft u zelf last van plaagdieren en heeft u zo snel mogelijk een oplossing nodig? Aarzel dan niet, en neem vandaag nog contact met ons op. Wij helpen snel, doeltreffend en discreet. Service door héél Nederland.

Knaagdieren zijn misschien wel één van de meest hardnekkige plagen als het erom gaat ze kwijt te raken. Elk jaar vallen knaagdieren ongeveer 2 miljoen keer een gebouw binnen, waardoor de gezondheid en veiligheid van mensen, gasten en/of (huis)dieren in gevaar komen.

Knaagdieren uitsluiten

Met onze uitsluitingsservice geeft u zelfs knaagdieren geen kans om uw faciliteit binnen te komen. Uitsluiting houdt in dat alle scheuren, gaten en spleten in uw gebouw worden afgedicht om te voorkomen dat knaagdieren uw eigendom binnendringen en besmetten.   Uitsluiting van knaagdieren is de gemakkelijkste en meest kosteneffectieve manier om ervoor te zorgen dat u geen plaag krijgt.

Mega-Des; dé weringspecialist tegen ratten en muizen

Wist u dat zelfs de kleinste opening in uw buitenmuur een uitnodiging is voor knaagdieren om uw gebouw binnen te komen? Een muis kan uw pand binnendringen door een gat ter grootte van een halve centimeter en een rat kan door een gat ter grootte van één euro.
Onze uitsluitingsservice zorgt ervoor dat uw bezit geen van deze toegangspunten ter grootte van knaagdieren heeft.

smeerspoor van muizen en ratten
Bij overlast van ratten of muizen kunt u zulke smeersporen aantreffen

Hoe en waarom ratten en muizen uitsluiten?

Uitsluitingsmaatregelen voor knaagdieren houden u, uw personeel en uw gasten veilig en gezond. Immers, zonder het gebruik van chemische middelen wordt het plaagdieren al onmogelijk gemaakt om zich in uw pand te kunnen ontwikkelen tot een plaag.

Het hebben van knaagdieren in uw faciliteit brengt potentiële gezondheidsrisico’s met zich mee, omdat ze ziekteverwekkers kunnen verspreiden. Deze zoönosen kunnen op mensen worden overgedragen door besmet voedsel, het hanteren van levende of dode knaagdieren, het inademen van verdroogde uitwerpselen of urine van knaagdieren, speeksel van knaagdieren of door gebeten te worden. Ziektes die door knaagdieren worden overgedragen, kunnen ook indirect op mensen worden overgedragen via vlooien, teken, mijten of andere parasieten en bacterien.

Knaagdieren bestrijden door professionals

Effectieve plaagbestrijding vereist het oplossen van problemen. Zodra een plaag is vastgesteld, zullen onze professionals het gebouw inspecteren om vast te stellen waardoor het ongedierte wordt aangetrokken en hoe ze toegang krijgen tot uw faciliteit. De antwoorden op deze vragen zullen de strategie bepalen die de technicus implementeert om het plaagdierprobleem op te lossen.

Knaagdieren kunnen echter stiekem zijn en het is niet altijd gemakkelijk om erachter te komen hoe ze binnenkomen. Plaagdier Management Professionals (PMP’s) leren voortdurend meer over het gedrag van knaagdieren en ontwikkelen strategieën om toegangspunten te identificeren en populaties uit te sluiten.

5 lessen voor het voorkomen van ongedierte in uw bedrijf

1. Uitwerpselen van knaagdieren

Uitwerpselen van knaagdieren kunnen de sleutel zijn tot het oplossen van het ongedierteprobleem omdat dit onze Plaagdiermanagement professionals vaak naar toegangspunten en nestelplaatsen leidt. Train uw werknemers om u of de technicus op de hoogte te stellen van waarnemingen van knaagdieren. De uitwerpselen moeten onmiddellijk worden opgeruimd en blijf daarnaast voortdurend controleren of er weer nieuwe uitwerpselen bij komen.

2. Beperk rommel tot een minimum

Het inspecteren van muren en hoeken zijn cruciale acties bij het omgaan met knaagdierenplagen. Rommelige magazijnen met hoge stapels oude dozen, pallets en producten maken het onze technici onmogelijk om een grondige inspectie uit te voeren.
Rommel maakt het ook gemakkelijk voor ongedierte om zicht te verplaatsen, schade aan te richten en te nestelen zonder te worden gedetecteerd.

3. Negeer ongebruikelijke toegangspunten niet!

Gaten in de muur, open deuren en kieren en spleten zijn allemaal veelvoorkomende toegangspunten voor knaagdieren. Als u echter last heeft van knaagdieractiviteit en geen van deze veelvoorkomende punten het probleem lijkt te zijn, is er mogelijk iets dat u opvalt.

Wanneer uw restaurant bijvoorbeeld een drive-through heeft, heeft deze waarschijnlijk een bord met draden die weer verbonden zijn met de binnenkant van uw gebouw. Deze doorvoer buizen met draden kunnen gebruikt worden door ongedierte om zich toegang te verschaffen tot uw gebouw.

het dichtmaken van doorvoer openingen tegen ongedierte
Dichtmaken van doorvoeropeningen begint veelal in de meterkast.

Als uw gebouw onlangs is gebouwd, of verbouwd, dan kunnen er nieuwe openingen zijn die onopgemerkt zijn gebleven. Zorg ervoor dat u altijd eventuele veranderingen in uw gebouw opmerkt, zelfs als deze misschien klein lijken en meld deze aan uw ongediertebestrijder om er zeker van te zijn dat ze niet bijdragen aan de plaagdruk.

Mocht u gaan verbouwen, renoveren of nieuwbouwen, dan kunnen wij begeleiden tijdens de bouwwerkzaamheden om uw faciliteit ongedierteproof te maken.

klik hier voor meer informatie over deze service

4. De buitenkant is net zo belangrijk

Koudere temperaturen kunnen er vaak toe leiden dat knaagdieren binnenshuis beschutting zoeken, waardoor hun aanwezigheid in gebouwen toeneemt. U moet ervoor zorgen dat de buitenkant van uw gebouw goed sluit, zodat het onmogelijk wordt voor knaagdieren om via naden, kieren en andere openingen uw gebouw binnen te dringen.

een klein bouwkundig defect kan desastreuse gevolgen hebben.

Controleer de buitenkant regelmatig op scheuren in muren of de fundering, openingen rond ramen of deuren, gescheurde horren of beschadigde ventilatieopeningen. Neem visuele inspectiepunten op in uw plaagdierbeheersplan zodat uw servicetechnicus regelmatig de tijd heeft om dergelijke controles uit te voeren.

5. Controleer uw isolatie

Mega-Des houdt knaagdieren uit uw huis! Onze Plaagdiermanagement Professionals (PMP’s) zijn opgeleid om ervoor te zorgen dat uw huis, bedrijf of zorginstelling beschermd is tegen knaagdieren. Na afronding van onze uitsluitingsservice zal onze PMP u een gedetailleerd rapport bezorgen en de mogelijkheden bespreken om uw faciliteit het hele jaar preventief te beschermen tegen plaagdieren.

Hulp bij het uitsluiten van ongedierte!

Heeft u overlast of hinder van ongedierte? Twijfel niet en neem contact met ons op!
Wij gaan graag het gesprek met u aan om een geschikte oplossing te vinden voor uw ongedierteplaag!

Neem vrijblijvend contact met ons op via telefoon, mail of middels ons contactformulier.mega-des logo

Telefoon: 0320-286900
Email: info@megades.nl


Geplaatst op: 5 juli 2022