Skip to main content

Bescherming patio; tips voor ongediertevrij dineren

Nu de hectiek omtrent het Coronavirus eindelijk grotendeels voorbij is, is het belangrijker dan ooit om de juiste schoonmaak- en hygiëneprocedures in uw restaurant te handhaven. Als restaurant/hotelmanager weet u hoe belangrijk het is om een uitstekende gastervaring te creëren en dat begint met het zorgen voor een schone leefomgeving voor uw gasten. Maar waar […]
Alex Mars; de eigenaar van Mega-Des

Heeft u zelf last van plaagdieren en heeft u zo snel mogelijk een oplossing nodig? Aarzel dan niet, en neem vandaag nog contact met ons op. Wij helpen snel, doeltreffend en discreet. Service door héél Nederland.

Nu de hectiek omtrent het Coronavirus eindelijk grotendeels voorbij is, is het belangrijker dan ooit om de juiste schoonmaak- en hygiëneprocedures in uw restaurant te handhaven. Als restaurant/hotelmanager weet u hoe belangrijk het is om een uitstekende gastervaring te creëren en dat begint met het zorgen voor een schone leefomgeving voor uw gasten. Maar waar dient u nog meer op te letten?

een terras in de horeca waar veel ongedierte te vinden is

Misschien is dit nergens belangrijker dan buitenruimtes zoals patio’s, veranda’s en terrassen.   Voor veel restaurants creëren deze ruimtes een aantrekkelijke sfeer waar klanten kunnen genieten.   Helaas zijn ze ook zeer vatbaar voor plaagdierproblemen.
Met weinig of geen barrières tussen het buitenleven en uw klanten, kunnen diverse soorten ongedierte gemakkelijk plaatsnemen aan de tafels waardoor ontevreden gasten wegblijven.   Niemand wil een maaltijd delen met (vliegende)insecten, vogels of knaagdieren.

Alle eetruimtes buiten zo schoon mogelijk om plaagdieren te weren

Zorg ervoor dat de vloeren na elke dienst worden geveegd en tafels worden schoongeveegd.   Dit geldt ook voor moeilijk bereikbare plekken in hoeken en onder de tafels.   Ongedierte wordt aangetrokken door etensresten en elke vorm van afval dat blijft liggen.   Minimaal elke twee weken moet een volledige grondige reiniging worden uitgevoerd.

Daarnaast adviseren wij de volgende punten:

1. Gemorst voedsel en water onmiddellijk opruimen om ongedierte te voorkomen

Ruim gemorste etenswaren en water onmiddellijk op en ruim de tafels snel af nadat klanten zijn vertrokken.   Dit voorkomt niet alleen de toestroom van ongedierte zoals: ratten, muizen, mussen, kauwtjes, meeuwen, etc.
Maar het bevordert ook de bezetting van de tafels.   Immers een schone opgeruimde tafel, laat de gast zien dat de tafel beschikbaar is!
Ongelukken gebeuren, maar hoe eerder u blootgestelde voedselbronnen kunt verwijderen, hoe minder kans het ongedierte heeft om ze te vinden.

afvalcontainers die ongedierte aantrekken
het regelmatig legen van containers is een goede maatregel ter voorkoming van ongedierte
2. Plaats afvalcontainers uit de buurt van het eetgedeelte

Plaats afvalcontainers zo ver mogelijk bij de eetruimte vandaan, aangezien de geuren van afval ongedierte zal aantrekken.   Zorg ervoor dat de gebieden rond deze containers geen lekkage vertonen en dat alle deksels goed afsluitbaar zijn.
Het is ook een goed idee om samen met uw vuilnisafhaaldienst een regelmatig schema voor het afhalen en roteren van afvalcontainers op te stellen.

3. Vervang verlichting om vliegend einsecten te weren.

Vervang fluorescentielampen door natriumdamplampen, die minder aantrekkelijk zijn voor vliegen en andere vliegende insecten.

4. Verzorg groen en bloembedden rondom uw eetruimtes

Zorg ervoor dat bloembedden en landschapsarchitectuur rond het gebouw of grenzend aan eetgedeeltes buiten goed worden onderhouden om schuilplaatsen voor ongedierte zoals knaagdieren, wespen of mieren te beperken.   Dit geldt ook voor sierplanten, omdat potplanten bodeminsecten zoals duizendpoten, springstaarten en rouwvliegen kunnen herbergen.   Vermijd te veel water, omdat dit ertoe kan leiden dat kleine vliegen zoals latrinevliegen en motmuggen zich kunnen ontwikkelen en de eetruimtes kunnen besmetten.

5. Inspecteer dakranden en platte richels

Inspecteer dakranden, platte richels en soortgelijke constructies op wespennesten, spinnenwebben en nestplaatsen voor vogels.
Waar vogels slapen, laten ze o.a. uitwerpselen en vogelmijten achter.

6. Dicht scheuren en spleten af

Dicht scheuren en spleten in de vloer om te voorkomen dat hier water en voedselresten in achter blijven.   Deze kieren met voedselresten hebben een enorme aantrekkingskracht op muizen, mieren, wespen en allerlei ander ongedierte.

7. Controleer houtconstructies op vocht

Controleer of houten constructies niet vochtig zijn, aangezien dit houtaantasters kan aantrekken.

Hulp bij ongediertepreventie

Het volgen van deze basistips is een goed begin om uw klanten een ongediertevrije eetomgeving te bieden.   Vraag daarnaast aan onze Plaagdier Management Professionals (PMP’s) welke mogelijkheden er zijn voor een geïntegreerd plaagdierbeheersplan (IPM) voor uw faciliteit.   Dit kan helpen bij het aanpakken van meer specifieke problemen.

Onze PMP’s zullen uw pand inspecteren en gedetailleerde aanbevelingen doen voor het uitsluiten, voorkomen en behandelen van ongedierte.   Het is de beste manier om er zeker van te zijn dat uw restaurant beschermd is tegen ongedierte, ongeacht het seizoen of de omstandigheden.

Heeft u overlast of hinder van ongedierte in of rond uw restaurant?
Twijfel niet en neem contact met ons op!   Wij gaan graag het gesprek met u aan om een geschikte oplossing te vinden voor uw ongedierteplaag!

Neem vrijblijvend contact met ons op via telefoon, mail of middels ons contactformulier.mega-des logo

 

Telefoon: 0320-286900
Email: info@megades.nl


Geplaatst op: 12 april 2022

Laatste nieuws

Ratten in de tuin

Ratten in de tuin

14 mei 2024

Rattengif

13 mei 2024

Zwarte ratten

13 mei 2024