Skip to main content

Scholeksters verjagen; dit moet u doen!

Wat trekt scholeksters aan op daken? Scholeksters zijn weidevogels en van nature geven ze dus de voorkeur aan weilanden, grienden en andere weiden waar ze veilig hun jongen groot kunnen brengen.Door de toename van vossen, steenmarters en intensieve landbouw, werden de scholeksters genoodzaakt een andere plek te zoeken voor hun nest als ze niet wilden […]
Alex Mars; de eigenaar van Mega-Des

Heeft u zelf last van plaagdieren en heeft u zo snel mogelijk een oplossing nodig? Aarzel dan niet, en neem vandaag nog contact met ons op. Wij helpen snel, doeltreffend en discreet. Service door héél Nederland.

Wat trekt scholeksters aan op daken?

Scholeksters zijn weidevogels en van nature geven ze dus de voorkeur aan weilanden, grienden en andere weiden waar ze veilig hun jongen groot kunnen brengen.
Door de toename van vossen, steenmarters en intensieve landbouw, werden de scholeksters genoodzaakt een andere plek te zoeken voor hun nest als ze niet wilden uitsterven.   Wanneer scholeksters onsuccesvol zijn in het grootbrengen van hun nest, dan zoeken ze een andere nestelplek in de hoop dat ze daar meer succes hebben.
Daardoor zien we een tendens dat scholeksters steeds vaker hun nest bouwen op een platdak.

Scholeksters houden van…

Daken met grind hebben de voorkeur, omdat hun eieren en jongen tussen het grind minder opvallen voor roofvogels, maar een vegetatiedak is voor de scholekster ook een heel goed alternatief.   Heeft het scholeksterpaar eenmaal uw dak uitgekozen als broedplaats, dan is de kans groot dat hetzelfde koppeltje het daarop volgende jaar terugkeert naar dezelfde plek.

Hoe Scholeksters verjagen en weren van uw dak?

Allereerst willen we u natuurlijk er op wijzen dat scholeksters steeds meer moeite hebben om een geschikte broedplaats te vinden.   Alleen als u echt bijzonder veel overlast of schade ondervindt van scholeksters, zouden wij u adviseren om contact met ons op te nemen.   Onze methode is 100% effectief, dus nadat wij de wering hebben aangebracht, zal het scholeksterpaar noodgedwongen weer een andere locatie moeten zoeken.

Op wat kleinere platte daken kan men in sommige gevallen netten plaatsen welke horizontaal over het dak gespannen worden.   Zo voorkomt men dat Scholeksters daar kunnen gaan nestelen.   Op grotere daken kunnen deze netten ook geplaatst worden, echter worden er dan vaak ondersteunende palen geplaatst zodat er onderhoud gepleegd kan worden op luchtbehandelingskanalen en klimaatbeheerssystemen.

Scholeksters laten verjagen of weren door Mega-Des

Heeft u overlast of hinder van scholeksters of andere plaagdieren?
Twijfel niet en neem contact met ons op!   Wij gaan graag het gesprek met u aan om een geschikte oplossing te vinden voor uw scholekster probleem!

Neem vrijblijvend contact met ons op via telefoon, mail of middels ons contactformulier.mega-des logo


Telefoon: 0320-286900
Email: info@megades.nl


Geplaatst op: 12 augustus 2021